ЧЕТИРИ ГОДИНИ ПО-КЪСНО: Монтана отново чака мач от елита

ЧЕТИРИ ГОДИНИ ПО-КЪСНО: Монтана отново чака мач от елита

Novsport

08-08-2020, 07:29

Монтана приема Арда в първи мач в елита след 4 години отсъствие.

През 2016-а тимът от Северозападна България започна летящо сезона с 0:0 срещу Левски на „Герена", но в крайна сметка изпадна след загуба от Септември Сф в баража.

В клуба обаче действаха методично и последователно и не се отказаха, въпреки че загубиха преди година плейофа от Витоша (Бистрица). 

Явили се на поправителен в средата на юли тази година, монтанчани разбиха Дунав (Русе) и се завърнаха в елита.

Успехът над драконите даде нужната инерция на Монтана, който заложи на доказан специалист в лицето на Никола Спасов.

Двете контроли по време на кратката подготовка дават надежди, че инерцията ще бъде развита в скорост още срещу Арда.

Отборът от Северозападна България не загуби в спаринг от Лудогорец в Разград, а после вгорчи представянето на ЦСКА на "Армията", побеждавайки го с 3:2.

"Имаме някои проблеми, но отборът е готов да вземе първа победа за сезона. Очаквам интересен мач, в който да вземем трите точки. Хубавото е, че двубоят ще е с публика, защото играта е за феновете. Имаме си своите цели, които ще гоним през сезона. Въобще не мислим за нищо друго, освен за това, че ще играем в елита и през следващата кампания", категоричен бе президентът на Монтана Румен Панайотов пред "Тема Спорт".

Той обяви, че ще бъде привлечен таран на мястото на напусналия в посока Ботев Пд Атанас Илиев.

"Ще търсим да се подсилим с централен нападател. На този етап изчакваме по-добри варианти, за да вземем нещо, което ще ни свърши работа. Трябва да е на по-добро ниво от това, което имаме в момента", каза Панайотов.

Източник: Novsport

Последни новини