Четири гола, червен картон и зрелищно равенство между Арда и Черно море

Четири гола, червен картон и зрелищно равенство между Арда и Черно море

Topsport.bg

03-05-2023, 20:13

Арда Черно море завършиха наравно 2:2 в атрактивен двубой от 29-ия кръг на efbet Лига, игран на "Арена Арда" в Кърджали.

След равностойно начало на срещата, "моряците" успяха да поведат в резултата, благодадение на Мишаел Алвес (35'). През втората част обаче кърджалии стигнаха до обрат след два бързи гола на Ел Мами Тетах (51', 56'). В добавеното време на срещата Матеус Машадо (90+1') донесе точката за варненци, оформяйки крайния резултат.

Така Арда е на 8-о място с 41 точки на сметката си, докато варненци събраха 50 пункта, които им отреждат 5-а позиция и така хората на Илиан Илиев си гарантираха място в Топ 6 в плейофите. 

Двубоят започна равностойно, като футболистите на двата отбора предпочитаха да играят на сигурно, за да не създават главоболия за Анатолий Господинов и Иван Дюлгеров.

Спокойните минути на стадион "Арена Арда" продължиха повече от половин час. Играта се водеше предимно в центъра на терена, а опасностите пред двете врати липсваха.

В 35-ата минута "моряците" поведоха в резултата, благодарение на Мишаел Алвес. Александър Василев напредна отляво и опита прострелно центриране в наказателното поле, но защитник на домакините успя да отбие топката. Тя попадна в Алвес, който с техничен и прецизен изстрел не остави шансове на Анатолий Господинов.

Три минути по-късно се стигна до спорна ситуация. Пламен Крачунов повали на земята Атанас Илиев, който се откъсваше зад гърба на защитата. Съдията Станимир Тренчев се консултира с ВАР и прецени, че защитникът е играл чисто и не трябва да получава жълт картон.

В добавеното време на първата част Станислав Иванов се възползва от грешка в защитата на гостите и преодоля Иван Дюлгеров. Геройската намеса на Росен Стефанов обаче не позволи на Иванов да се разпише.

Началото на второто полувреме започна идеално за домакините, които поведоха в резултата, благодарение на Ел Мами Тетах. Футболситът бе изведен по отличен начин отдясно. Той напредна и с удар по диагонала изравни. При гола останаха съмнения за засада, но след преглед на ситуацията с ВАР стана ясно, че футболистът на Арда не е бил зад защитата.

Само пет минути по-късно той се разписа за втори път. След бърза атака на домакините, топката рикошира в тялото на Влатко Дробаров и попадна в Тетах отдясно. Той не се поколеба и отправи нов отличен удар - 2:1.

В 62-рата минута гостите бяха близо до гола. Виктор Попов напредна добре и центрира в наказателното поле. Атанас Илиев стреля с глава, но Анатоли Господинов показа класа и изби атрактивно.

В 82-рата минута кърджалии останаха с човек по-малко на терена, след като Умар Сако бе изгонен. Футболистът получи директен червен картон за брутално влизане в краката на Едгар Пачеко. Вероятно играчът на "моряците" ще бъде заменен принудително.

В края на срещата "моряците" впрегнаха всички сили в търсене на поне един гол, който да им донесе нещо повече в мача.

Това се случи в добавеното на срещата. Матеус Машадо получи подаване отляво и шутира от точката на дузпата. Анатолий Господинов не се намеси добре и топката мина под плонжа му.

Източник: Topsport.bg

Последни новини