Чомаков: Спечелване на Купата ще внесе нужното спокойствие при ЦСКА

Чомаков: Спечелване на Купата ще внесе нужното спокойствие при ЦСКА

Topsport.bg

06-05-2022, 19:17

Бившият футболист на ЦСКА Красимир Чомаков коментира пред "Мач Телеграф" предстоящото домакинство на "червените" срещу Славия. Той сподели очакванията си и изрази мнение, че е важно да се вземат трите точки и да се влезе във финала със самочувствие.

"Очаквам победа за ЦСКА с добра игра. За съжаление тя липсва в последните мачове и поради тази причина са слаби и резултатите. В срещата с Лудогорец в Разград липсваха и основни играчи, но това не бива да служи като оправдание за резултата 0:5. Напоследък нещата не са както трябва, но дано в домакинството на Славия ЦСКА да вземе трите точки и да влезе във финала с нужното самочувствие. Резултатът срещу шампионите е доста негативен, но трябва по най-бързия начин да се види реакция на терена", започна Чомаков.

"Алън Пардю трябва да каже на момчетата с какво да се внимава срещу "белите". Трябва да демонстрират хъс, характер и да пресират. Да бъдат агресивни и да покажат желание за победа от първата секунда до края на двубоя. Трябва да споделим, че Славия изгради един наистина много добър отбор, който показва огромно израстване и няма да е лесно. Ако в мача срещу играчите на Златомир Загорчич се излезе с мисъл за финала, ще бъде грешка. Това е мач за първенството, а след това има цяла една седмица за подготовка преди сблъсъка за Купата на България срещу Левски. Надявам се, че специалист като Пардю ще стабилизира резултатите. Той е име и ще трябва да му се даде време, за да се види неговият почерк. Ще бъде начело на ЦСКА и през следващия сезон. За толкова кратко време, откакто е поел тима, няма как да направи коренни промени. С една спечелена Купа ще се подобрят нещата и ще се внесе нужното спокойствие, но само с този трофей не става. Искрено се надявам "червените" да триумфират на финала. Желая го на феновете, треньорите, ръководството и футболистите. Пожелавам им на 15 май да празнуват заедно", каза още един от емблематичните играчи на "армейците".

Източник: Topsport.bg

Последни новини