Чудото! Футболът не е само пари! Закъсалият Пирин победи Лудогорец в Разград!

Чудото! Футболът не е само пари! Закъсалият Пирин победи Лудогорец в Разград!

Topsport.bg

05-03-2023, 18:44

Сензацията на 22-ия кръг на efbet Лига е факт! Борещият се за спасение и за оцеляване Пирин победи като гост шампиона Лудогорец с 1:0.

Единственото попадение падна в края на първото полувреме от дузпа, реализирана от Преслав Йорданов.

Така Лудогорец изостана на 4 точки от лидера ЦСКА, който снощи направи 1:1 с Локомотив (Пловдив).

Пирин пък зае 14-ото място с 16 пункта. "Орлетата" преди година и три месеца отново триумфираха на "Хювефарма арена", тогава с 5:3, записвайки едни от най-паметните си победи в новата история на клуба.

В днешния двубой, Пирин се бори доста, а от своя страна Лудогорец не показа особено добра игра. Като титуляр започна новото попълнение Тодор Неделев, който бе в основата на няколко опасни положения.

Гостите бяха изведени с капитанската лента от 18-годишен дебютант - Мартин Бачев, който се представи на много добро ниво.

Дебют в елита за "орлетата" направи и 15-годишният талант от школата на клуба - Марсел Бибишков. Нападателят имаше уникален шанс в добавеното време да вкара попадение, но стреля в Падт. 

Срещата започна със спокойно темпо и без особени голови положения.

В 15-ата минута Кирил Десподов центрира отдясно, Игор Тиаго засече и стреля с глава, но топката прелетя в аут.

Половин час след началото на мача, "орлетата" създадоха първата сериозна опасност. Макрецкис напредна много опасно, надбяга Франко Русо и сам срещу Падт стреля в него.

В 41-ата Даниил Кондраков получи дълго центриране и напредна, навлезе в наказателното поле и бе фаулиран от Русо.

Страничничният рефер вдигна флага за засада. При ситуацията имаше явно нарушение срещу нападателя на "орлетата" и всички основания реферът да отсъди дузпа, при положение, че няма офсайд. ВАР прегледа ситуацията и отсъди - 11-метров наказателен удар. Зад бялата точка застана Преслав Йорданов, който вкара за 0:1.

Така "орлетата" се оттеглиха изненадващо с гол преднина в Разград. През втората част домакините търсеха попадението, но не показаха впечатляваща игра, а благоевградчани се бореха ожесточено, а стражът Ковальов се справи блестящо с всички опасности към вратата си.

В 76-ата минута Тиаго отправи удар от малък ъгъл, украинският вратар изби, Доминик Янков засече отбитата топка, но играчът на шампионите от няколко метра прати топката над горната греда.

До края на мача Лудогорец търсеше попадението, но то така и не падаше и Пирин си тръгна сензационно с трите точки към Благоевград. 

Източник: Topsport.bg

Последни новини