Ще има ли спасение за Ботев (Пловдив)? Навиват Самуилов да оглави отново клуба

Ще има ли спасение за Ботев (Пловдив)? Навиват Самуилов да оглави отново клуба

Novsport

15-10-2020, 07:38

Оперативното ръководство на Ботев Пловдив опитва да върне бизнесмена Георги Самуилов, твърди "Тема Спорт".

Положението в клуба стана изключително тежко, след като той се оттегли през тази година. В момента Самуилов се е ангажирал единствено с издръжката на детско-юношеската школа. Без него жълто-черните изпаднаха в безтегловност и може и да не оцелеят до Нова година. Но има надежда той пак да помага.

Захваща ли се Георги Самуилов пак с Ботев? Това е най-дискутираната тема в Коматево от вторник вечер, когато той обяви, че дарява 20 хиляди лева лични пари на кампанията за спасяването на клуба.

Самуилов се оттегли като президент и мажоритарен собственик на 23 юли, като предостави притежаваните от него 61 процента дялове на фенското Сдружение ПфК Ботев Пловдив.

Наскоро от организацията обявиха, че дълговете на канарчетата надхвърлят 30 милиона лева. Най-спешни за покриване са около 800 хиляди лева, 200 бона от които обезщетение на бившия треньор Желко Петрович, който спечели дело срещу клуба, защото е бил уволнен неправомерно.

Вчера ръководството на Ботев пусна официално отчета си от събраните дарения в името на спасението на клуба.

От него става ясно, че в банковата сметка на отбора са постъпили точно 74 796 лева, докато чрез платформата HelpKarma има събрани 41 082 лева. Това прави общо 115 878 лева. Явно е, че до края на месеца необходимата сума трудно ще бъде набавена, ако не се намери щедър бизнесмен, който да се бръкне надълбоко в джоба си.

Играчите на Ботев на няколко пъти приканиха да бъде направено така, че Самуилов отново да се захване с клуба.

Източник: Novsport

Последни новини