Юга: Единственото нещо, което от Левски искаха е да видят, че ние сме тъжни

Юга: Единственото нещо, което от Левски искаха е да видят, че ние сме тъжни

Topsport.bg

07-06-2023, 23:16

Халфът на ЦСКА Амос Юга остана много разочарован от загубената по драматичен начин титла.

"Има голямо разочарование при нас, защото през този сезон положихме много големи усилия и характер, за да спечелим титлата. По-голяма част от първенството бяхме първи, но в крайна сметка не сме шампиони. Мисля, че трябваше да спечелим титлата още преди този мач. От такъв сезон може само да вземем поуки и обещавам, че другия сезон ще се завърнем още по-силни и ще постигнем тази голяма цел.

Най-много съжаляваме, че с една точка не успяхме да станем шампиони. За съжаление пропуснахме някои решаващи дузпи, но това го има във футбола. Трите мача с Лудогорец - два от тях заслужавахме да спечелим. Поздравявам Лудогорец, въпреки че бяха по-малко добри от нас.

Започнахме мача като втори в класирането и това ни освободи от напрежението. Само в този дух трябва да продължаваме, защото през сезона имаше мачове, в които не ни се получаваха нещата. Днес доказахме защо се борихме на върха, а другият отбор ще играе бараж.

Това е моят трети сезон тук. Знаете ли какво е трудното? Това, че се бориш срещу много отбори, а не само срещу този на терена. Левски игра с един и същ състав в продължение на два-три месеца, а срещу Лудогорец видяхте как излязоха. За какво? Да не станем ние шампиони. Локомотив Пловдив направи същото, а срещу нас дойдоха с най-доброто. Бори се за себе си и гледай единствено своя отбор. Левски губи мача, а единственото нещо, което феновете им искат да видят е, че ние сме тъжни. Не го разбирам това нещо. Надявам се, че нещата ще се променят. Разбира се, че липсва феърплей в българския футбол. Защо дадоха червен картон на Турицов, а на футболиста на Левски само жълт. И през следващия сезон ще се борим единствено за себе си", заяви Амос Юга.

Източник: Topsport.bg

Последни новини