Югозападната Трета лига ще бъде единна и с 22 отбора

Югозападната Трета лига ще бъде единна и с 22 отбора

Topsport.bg

21-06-2022, 18:58

Първенството в Югозападната Трета лига ще се проведе в единна група с 22 отбора, съобщиха от Българския футболен съюз за БТА. Имаше много сериозни индикации преди близо месец, че групата ще бъде в състав от 24 отбора и ще се раздели на две с по 12 подгрупи за по-лесно изграждане на календара.

Витоша (Бистрица) обаче влезе във Втора лига и така остават 22 отбора, които ще изиграят 42 кръга - нещо абсолютно непостижимо за професионалните клубове дори. След края на сезона първият влиза във Втора лига, а последните четири отбора изпадат.

Новите отбори в Югозападната Трета лига са изпадналите от професионалния футбол Септември (Симитли) и Марек (Дупница), а също така и Левски-Раковски (София) - единствен от четвърта дивизия заявил желание да се изкачи. В групата влизат и четири юношески отбора. Това са вторите отбори на Левски, Славия и ЦСКА-София, както и третият отбор на ЦСКА 1948. Съвсем скоро от Зоналния съвет на БФС ще обявят и датата за теглене на жребия за новия сезон.

В състав от 20 отбора ще бъде Югоизточната Трета лига, след като поради редица причини нямаше изпадащи. Планираният един отбор за изпадане се оказа Ямбол 1915 - изхвърлен по средата на пролетния дял заради множество нарушения в документацията. Но ямболии изведнъж оправиха всичко и на Конгреса на БФС през месец май бяха върнати сред редовните клубове. Също така Общото събрание на централата (Конгрес) гласува те да подновят първенството оттам, където са били заварени с решението за изваждане.

В тази трета Лига слиза отборът на Нефтохимик 1962 (Бургас), който се отказа по средата на сезона от участие във Втора лига. Новите членове пък са ОФК Сливен и Спартак 1947 (Пловдив). При само един напускащ - влезлия по-нагоре Левски (Крумовград) групата става с 20 отбора. Първенството ще започне на 6-и август и също ще има четири изпадащи състава. Вторите отбори на Берое и Локомотив (Пловдив) продължават участието си, но такъв няма да има за Арда (Кж).

Източник: Topsport.bg

Последни новини