Юрген Матей: ЦСКА трябва да е по-доминантен отбор във всеки един мач

Юрген Матей: ЦСКА трябва да е по-доминантен отбор във всеки един мач

Topsport.bg

30-01-2023, 16:30

Капитанът на ЦСКА Юрген Матей коментира равенството 3:3 срещу Шахтьор Караганда в последната проверка на "червените" от зимния лагер в Турция, изтъквайки положителните и отрицателните неща в тима след тази подготовка в Анталия.

"Завършихме 3:3, което означава, че не се справихме в защита. Супер изморени сме. Доволни сме от енергията, която вложихме в днешната контрола. В последните 2-3 мача се справяме по-добре, отколкото в началото.

Мисля, че и занапраде ще се подобрявваме и се надяваме да стане така", заяви централният защитник след разевнстовото с казахстанския тим.

"Вече играем с една и съща схема от доста дълго време. Всеки ден вършим различна, специфична работа и това не е лесно. Опитваме да подобряваме пресата, ние сме заедно по 24 часа 7 дни в седмицата, което е добре за нас и ще е приложимо занапред. Мисля, че това подобрение се вижда в мачовете. Треньорът иска да се подобрява, както и ние", заяви той.

Нидерландецът коментира и новото попълнение на тима Тобиас Хайнц: "Мисля, че всички в отбора мислят, че той е много силен футболист. Носи нещо ново в отбора. Оттук насетне е време да покаже защо е привлечен и да покаже качествата. Той се адаптира бързо тук и мисля, че ще се подобрява".

"ЦСКА трябва да е по-доминантен отбор във всеки един мач и това започва от защитата. В някои мачове много страдахме и трябваше да се борим много. В голям процент от тези мачове печелехме трите точки, но клуб като ЦСКА трябва да е по-доминантен. Трябва да се стремим към това, както и да се стараем да играем хубав футбол", каза той относно това, какво ЦСКА може да подобри през пролетта.

Той коментира борбата с Лудогорец: "Трудно е да кажа. Мисля, че миналата година по това време играех най-добрият си футбол, но видяхте, ме през втория дял от сезона играхме кошмарно. Всеки срещу ЦСКА се опитва да играе по най-добрия начин.

Всеки скача срещу ЦСКА. Ние трябва да сме стабилни и спокойни. Имаме качеството да печелим мачове, показахме го в първата част от шампионата, просто трябва да сме спокойни и да даваме всичко от себе си".

Източник: Topsport.bg

Последни новини