Юри Николов се застъпи за Даниел Боримиров

Юри Николов се застъпи за Даниел Боримиров

Novsport

26-04-2021, 11:22

Председателят на Българската треньорска школа Юри Николов подкрепи Даниел Боримиров, който среща съпротива от гражданите за идеята си да построи спортен комплекс.

Жителите на столичния квартал "Бояна" излязоха на протест в четвъртък, от 18 до 20 часа, за да изразят несъгласие срещу плановете на бившия футболен национал да построи спортен комплекс на игрище в столичния квартал. Местните сформираха гражданска инициатива "Да спасим стадиона в Бояна" или стадион "Кривуля".

Българският футболен съюз публикува на сайта си позиция относно спора на бившия футболист на Левски Даниел Боримиров с граждани от столичния квартал "Бояна".

"Моите намерения са съвсем чисти тук. Показвам се пред хората с лицето си. Зад мен не стои никой. Парите ми имат доказан произход. Това, което искам да направя, е за всички хора, които живеят и в този район, и в цяла София. Защото в столицата няма подобен спортен комплекс", посочи Даниел Боримиров.

По думите му инвестицията ще е между 3 и 4 млн.лева, като комплексът ще включва три футболни игрища с изкуствена трева, три тенис корта и сграда с бистро и пет съблекални. Между 10 и 15 лева на ден ще излиза ползването им. Спортна база щяла да се ползва безплатно от училищата и детските градини в района, подчерта Боримиров. Комплексът ще ке казва "Спортен комплекс "Витоша" - 2015".

Ето и съобщението на Юри Николов:

"От няколко дни посредством медиите сме свидетели на тотално отричане и противопоставяне на малка група граждани на квартал Бояна срещу изграждането на спортен комплекс от страна на Даниел Боримиров. Но всъщност срещу какво протестира тази група?

В условията на тежка икономическа криза спазвайки всички закони и разпоредби Боримиров инвестира средства (пари с доказан произход) в един спортен комплекс, който ще даде възможност на много хора от квартал Бояна и столицата да практикуват любимия си спорт.

Модерният функционален спортен центърът ще даде възможност на деца и възрастни да играят и тренират тенис и футбол независимо от сезоните и капризите на времето. Всеки жител на столицата би бил щастлив да има в непосредствена близост спортен комплекс на европейско топ ниво. Да, но не и за малката група от хора чиято единствена цел е отрицанието. На тези хора бих задал следните въпроси:

1. Вие против ли сте децата от квартал Бояна и столицата да се занимават със спорт, който както всички знаем е най-добрата превенция срещу обездвижването и затлъстяване при подрастващите?

2. Наясно ли сте въобще колко важна е за децата, а и не само за децата е социалната функция на спорта. Работата в колектив, дисциплина и самодисциплина, постигане на определена цел в условия с ясни правила?

3. Разбирате ли, че заниманията със спорт са здраве в една държава в която болните хора се увеличават всяка година?

Така че уважаеми "протестиращи", помислете добре преди да кажете НЕ, защото здравия разум казва ДА! ДА на заниманията със спорт, ДА на здравето и хармоничното физическо развитие на хората!

Нима не искате най-голямото богатство да бъдете здрави?

Една древна мъдрост гласи здравето не е всичко, но всичко останало без здравето е нищо!

Ако все още не сте размислили, направете го в името на по доброто бъдеще на Вас и децата Ви! Не се оставяйте да бъдете манипулирани от активисти с партийни амбиции. Защото партиите идват и си отиват, а направеното остава във времето.

Директор БТШФ: доц. Юри Николов".

Източник: Novsport

Последни новини