Юрий Васев: Миньор (Перник) се управлява трагично

Юрий Васев: Миньор (Перник) се управлява трагично

Topsport.bg

22-05-2023, 10:02

Бившият наставник на Миньор (Перник) и Струмска слава Юрий Васев направи кратък анализ на случващото се във Втора лига.

"Има надежда за спасение и на Миньор, и на Струмска слава. Всичко зависи от тях. Но ще е много трудно и поне един от двата отбора ще "изгърми" накрая. При мен, докато напуснах, Струмска слава имаше 23 точки, а през пролетта взе само десет. Много малко е това. Проблемът е, че радомирци разполагат с доста къса резервна скамейка и когато имат наказани и контузени, няма кой да влезе. Иначе основният състав е добър, представя се на стабилно ниво и взе точка от в Плевен този кръг. Навън тимът играе по-добре, отколкото у дома.

Когато ме освободиха от Миньор (Перник) през 2020 година, отборът беше на шесто-седмо място, и то като новак, след като с години не беше играл професионален футбол. Две години и половина по-късно нещата виждате какви са - борба за оцеляване. За съжаление, клубът се управлява трагично. Там се завъртяха много "разбирачи", които са доста далеч от истината. Добруджа, Литекс и Янтра (Габрово) засега дърпат в битката за оцеляване. Останали ще я водят до самия край.

В Дунав, щом Мирослав Будинов е най-добрият на 37 години, може да ви стане ясно какво е нивото. Петър Колев стегна Спортист (Своге), но с този състав и потенциал нямаш шанс и ще изпаднат бързо от елита. Даже и на Етър с този му състав ще е много трудно в Първа лига. Разликата между Първа и Втора лига е сериозна. Разликата между Спартак (Варна), Хебър (Пазарджик) и Септември (София) спрямо претендентите за влизане отдолу наистина доста голяма", заяви Юрий Васев пред "Тема Спорт".

Източник: Topsport.bg