Янтра привлече още трима нови

Янтра привлече още трима нови

Novsport

08-02-2021, 21:22

 След като привлече нападателя Иван Петков, Янтра си осигури и още три нови попълнения за втория полусезон във Втора професионална лига. Това са Владимир Мичев, Димитър Видев и Пламен Тенев. 

Владимир Мичев вече участва в няколко контроли с тима. Опитният полузащитник има 15 изиграни сезона в професионалния футбол и над 130 мача в А група. Роден е в Севлиево и е юноша на Видима Раковски. Кариерата му до тук е преминала през отборите на Белите орли, Етър, Видима Раковски, Монтана, Левски Карлово, Локомотив Горна Оряховица и Кариана Ерден.

"Радвам се, че съм тук. Желанието ми е да помогна на отбора с моя опит. Янтра разполага с млад състав, на който му е нужен и малко опит, за да върви напред. Аз вярвам, че вторият полусезон за Янтра ще бъде много по-добър от първия. Целта ни не е да запазим мястото си в групата, а да се придвижим по-нагоре в класирането. Потенциалът го има“, сподели той.

Към отбора се присъединява и Пламен Тенев. 25-годишният бранител има над 120 мача в професионалния футбол, от които 23 в елита. Юноша е на Берое. Носил е екипа на първия отбор на клуба, както и на съставите на Верея, Спартак Плевен, Несебър, Царско село, Нефтохимик и Локомотив ГО. Във визитката си има мачове и за младежкия национален отбор.

„Настроен съм изключително позитивно. Мисля, че с Янтра ще си бъдем полезни взаимно. Познавам повечето момчета и смятам, че отборът има потенциал. Мисля, че ни чака една добра пролет“, заяви оптимистично новият бранител на габровския тим.

Третото ново попълнение е 23-годишният атакуващ полузащитник Димитър Видев. Той също е продукт на старозагорската школа и има мачове за юношеския национален отбор на България. Играл е за съставите на Ботев Гълъбово, Верея, Миньор Раднево и Загорец Нова Загора. Защитавал е цветовете и на френския Фонтене Фут в местната лига Национал 3.

Негово бе първото попадение във вратата на Янтра в контролата със Загорец играна преди седмица в Мъглиж (0:4). Преди това Видев се разписа и в проверката срещу Етър, спечелена от Загорец с 3:1.

„Контролите не са особен фактор за това как се представя един отбор и мисля, че в първенството нещата ще изглеждат доста по-различно. Познавам се с повечето момчета от състава и имам добро впечатление от отбора на Янтра. Моето желание е да се развивам. Искам и аз, и отборът да вървим напред и се надявам на един положителен полусезон“, пожела си Видев.

Очаква се Тенев и Видев да дебютират с фланелката на Янтра в утрешната контрола срещу Етър. Иван Петков най-вероятно няма да вземе участие в двубоя срещу бившия му отбор. Мачът заради травми ще пропуснат също Константин Иванов, Георги Върбанов, Атанас Стоименов и Емил Колев.

Източник: Novsport

Последни новини