Ясни са победителите в групите на благотворителния турнир в Първомай

Ясни са победителите в групите на благотворителния  турнир в Първомай

Novsport

19-06-2020, 16:38

След деветия от груповата фаза на благотворителния турнир в с. Първомай (за набиране на средства за лечение в размер на 20 хиляди евро на отец Николай Тренчев)  стана ясно и класирането на трите групи:

Група А:  Орлетата 10 т; Комиците 7; Фентъзи 6; Долна Рибница 3; Кондор

Група Б: Наздраве 9 т; Балкан Бизнес  хелп 9; GTV 6; Струмешница 3; Натурал 0

Група С : Мендово 6 т; Стримона 6 т; Тигърчетата 3; Бургас 63 - 3

Най-голям интерес предизвика мача между отборите на Орлетата (с.Яворница) и Комиците. Доста голови ситуации имаше в този двубой, не бяха малко и пропуските пред двете врати. Срещата завърши наравно – 0:0. При това положение Орлетата не позволиха да бъдат детронирани от първото място в групата.

В отбора на Орлетата личаха имената на бившите футболисти на Беласица Боби Яков, в момента преподавател по физическо възпитание в училището в с. Скрът, Иван Танчев, в момента футболист на Подгорец Коларово, Георги Киров-треньор в ОФК Беласица и състезател на отбор от гръцкото първенство, Мартин Тупаров-основен футболист на лидера на областна група Струма-2 Светкавица Митиново, Димитър Ичев, Велик Великов- и двамата футболисти на Подгорец Коларово, Петър Илиев, Васил Стоянджиков, Ивайло Златков и Костадин Карагеоргиев. В отбора на Комиците са Емил Шаламанов-бивш футболист на Беласица в А група, сега треньор в ДЮШ на клуба, Благой Наков-бивш футболист на Беласица в А група, екс младежки национал, Димитър Наков-бивш футболист на Беласица  и Славия в А група, екс младежки национал, Марин Дамянов, Андон Атанасов, Светльо Марков, Боби Гущеров-бивши футболисти на Беласица, в момента IT специалисти в София, Кирил Карачоров-също футболист на Беласица, в момента бизнесмен, Стойчо Георгиев-железният защитник и капитан на Беласица във В група, в момента служител на МВР.

„Получи  се много качествен мач, с напрежение и пред двете врати. Отборът на Комиците е изграден от известни футболисти, преминали през национални гарнитури, които са и победителите на Коледния турнир на община Петрич. Те са фактор в т.н аматьорски футбол и сме много радостни че именно срещу тях успяхме да завършим наравно”, сподели неостаряващият Боби Яков от отбора на Орлетата с.Яворница.

В четвъртфиналната фаза отборът на Фентъзи победи Наздраве с 5:2. Головете за отбора победител бяха дело на Иван Цветков-два и по един Костадин Въчков, Иво Китанов и Митко Учителски, а за победените – Динчо  Георгиев и Георги Николов.

В другата четвъртфинална среща отборът на Орлетата победи GTV с  5:0, - два гола на Иван Танчев и по един на Боби Яков, Ивайло Златков и Димитър Ичев.

Следващите две четвъртфинални срещи ще бъдат между отборите на Мендово и Комиците и Стримона и Балкан Бизнес Хелп късно тази вечер.

Източник: Novsport

Последни новини