„Беласица” и „Пирин” спечелиха златните медали в детския футболен турнир „Петрич къп 2021”

„Беласица” и „Пирин” спечелиха златните медали в детския футболен турнир „Петрич къп 2021”

Novsport

07-03-2021, 19:51

 Завърши детският футболен турнир „Петрич къп 2021”. В продължение на 4 дни на терените с естествено покритие в село Самуилово и с изкуствено в района на гимназията в Петрич се изиграха срещите на набор 2009 и 2010 от турнира.

Отборите на ОФК „Беласица”, ФК „Възраждане 2020” (София), ФК „Пирин” (Благоевград) и  ДФК „Мечетата” играха по системата „всеки срещу всеки”. На финала в набор 2009 един срещу друг се изправиха отборите на „Пирин” (Благоевград) и „Възраждане 2020”. Този мач предизвика изключителен интерес и след добра игра през първото полувреме  и по-слаба през второто отборът на „Възраждане” отстъпи с резултат 2:5 на „Орлетата” от Благоевград. Естествено с най-голям интерес се очакваше финалният мач между отборите на ОФК „Беласица” и „Пирин” (Благоевград) набор 2010. Този мач завърши при резултат 2:2 в редовното време и съгласно регламента на турнира се стигна до изпълнение на дузпи. С по-точен мерник от бялата точка бяха петричките футболисти и съвсем заслужено обраха овациите на присъстващите  на терена и извън него.

В набор 2009 на първо място се класира отборът на ФК „Пирин” (Благоевград), който получи златни медали и купа.

На второ място – ФК „Възраждане 2020” – купа и сребърни медали.

На трето място – ОФК „Беласица” (Петрич) – купа и бронзови медали.

На четвърто място – ДФК „Мечетата” – почетен плакет за участие.Най-добър вратар – Стилиян Пъдарев – ФК „Възраждане 2020”.

Най-добър защитник – Иван Николов – ДФК „Мечетата”.

Най-добър полузащитник – Любомир Праматаров – ФК „Пирин” (Благоевград).

Най-полезен играч – Митко Василев – ОФК „Беласица” (Петрич).

Голмайстор – 6 попадения – Мартин Шопски – ФК „Възраждане 2020”.

В набор 2010 на първо място – ОФК „Беласица” – купа и златни медали.

Второ място – ФК „Пирин” (Благоевград) – купа и сребърни медали.

Трето място – ФК „Възраждане 2020” – купа и бронзови медали.

Четвърто място – ДФК „Мечетата” – почетен плакет за участие.Най-добър вратар – Виктор Ковачев – ОФК „Беласица”.

Най-добър защитник – Адриан Петров – ФК „Възраждане 2020”.

Най-добър полузащитник – Калоян Марковски – ФК „Пирин”.

Най-полезен играч – Георги Вълчев – ОФК „Беласица”.

Голмайстор – Любомир Илиев – ДФК „Мечетата” – 7 попадения.

Отборните и индивидуални награди връчиха народният представител Георги Динев, кметът на община Възраждане (София) Савина Савова, Любомир Миладинов – заместник-кмет на район Младост (София), Борислав Коларов – заместник-кмет на община Петрич, известният международен асистент-съдия и президент на ФК „Възраждане 2020” Веселин Мишев, международният съдия Ивайло Стоянов.

Турнирът се проведе при отлична организация от страна на община Петрич. Треньори и футболисти изказаха благодарност за феърплея на терена. Съдийството също бе на много добро равнище. На финала намиращият се в листата на Трета лига от българското първенство Любо Танев възхити всички с уменията и точните си отсъждания. „С най-голямо удоволствие ще получим евентуална следваща покана за участие в този турнир и за в бъдеще”, единодушно бе мнението на всички ръководители и треньори, взели участие в спортното събитие. Както е известно, турнирът „Петрич къп 2021” е включен в календара на БФС и ще бъде ежегоден.

Източник: Novsport