Арда (Кърджали)Берое (Стара Загора)Ботев (Пловдив)Ботев (Враца)Витоша (Бистрица)Дунав (Русе)Етър (Велико Търново)Левски (София)Локомотив (Пловдив)Лудогорец (Разград)Славия (София)Царско Село (София)ЦСКА (София)Черно море (Варна) Локомотив (София)Марек (Дупница)Черноморец (Бургас)Спартак (Варна)

Адвокатът на Левски е категоричен: Клубът не потъва!

Адвокатът на Левски е категоричен: Клубът не потъва!

Novsport

Никакъв кораб не потъва и Левски не потъва, категоричен е адвокат Иво Ивков, който гостува в студио “Дерби”. Той анализира ситуацията в клуба и коментира делата, които "сините" водят.

"Корабът е сред доста бурен океан, но не потъва. Всеки един от нас трябва да си върши работата и тогава ще видим какво ще стане. Може всичко, което се случва в момента, да е за добро, каза още той.

"Всичко е в реда на нещата, засега. Където клубът не е доволен от нещо, където мога да помогна от юридическа гледна точка, ще го направя. С клаузата на данъците при Делио Роси беше много страшно наистина, защото сумата беше голяма и можеше да коства много на клуба, но виждате, че на първа инстанция водим в това дело", продължи Ивков.

"Има едно нещо по търговския закон, което се нарича “джиро” - даваш нещо на някого и вече сменяш притежателя. Какво ще стане с акциите не е моя работа. Има повече от 3 варианта какво да се случи с тях. “Джиросват се на друг собственик”, “Джиросват се на няколко собственици", “Не се джиросват и този собственик на клуба продължава да работи, както се е работило до сега", добави адвокатът.

"Евентуалната опасност за клуба не идва от делата, които до момента са заведени. За момента сме изпълнили план максимум по отношение на делата с четиримана треньори, тъй като сме спестили около 400 хиляди евро само до този момент. По-голяма опасност може да дойде, ако продължи несигурността в акционерното дружество. Ако не се действа бързо и гъвкаво след края на сезона може да има лавина от дела от самите футболисти. Сагата с акциите не бива да продължи дълго", обясни Ивков.

Novsport


Покажи новините за отбор

ЦСКА
Левски
Славия
Черно море
Локомотив
Ботев
Дунав
Берое
Ботев
Етър
Лудогорец
Витоша
Арда
Царско Село