Арда (Кърджали)Берое (Стара Загора)Ботев (Пловдив)Ботев (Враца)Етър (Велико Търново)Левски (София)Локомотив (Пловдив)Лудогорец (Разград)Монтана (Монтана)Славия (София)Царско Село (София)ЦСКА (София)ЦСКА 1948 (София)Черно море (Варна) Локомотив (София)Марек (Дупница)Черноморец (Бургас)Дунав (Русе)

Александър Седелчанов: Длъжни сме да върнем авторитета на отбора от предишните години

Александър Седелчанов: Длъжни сме да върнем авторитета на отбора от предишните години

Novsport

Александър Иванов Седелчанов е роден на 29.12.1993 година. По футбола се унася като ученик в местното училище „Кирил и Методий” в Струмяни. От 10 годишна възраст вече е в ДЮШ на Пирин 2001 при треньор Александър Царевски. От 17 годишна възраст се премества да учи в гимназия „Яне Сандански” в курортния град и тренира едновременно в мъжкия отбор на Малеш при треньора Пламен Мицански в Б група. От 2020 година е играещ треньор на мъжкия отбор на Малеш Микрево-участник в ІV регионална областна група, известна като Пиринската Бундеслига. В последните няколко години отборът на Малеш показваше различни игри при различни треньори. При наставника Стоян Тросков дори се озова в челото на таблицата и в последния момент отборът на Перун излезе напред с едни гърди и в момента се конкурира с отбори от трета лига. Причините за възхода и спадовете на мъжкия отбор е да се стигне до интервю със сегашният треньор на Малеш Александър Седелчанов, който се съгласи да отговори на зададените му въпроси.

-Какво е моментното състояние на мъжкия отбор на Малеш?
-С изключение на Благой Атанасов и Ромео Николов , преминали през Вихрен Сандански, всички останали футболисти са от нашата община. Правя всичко възможно да изградим един добър колектив, както в съблекалнята, така и на терена, и стане ли това успехите ще дойдат сами.-Съществува ли цялостната футболна пирамида в клуба?
-Имаме оформени отбори във всички възрастови групи. Аз съм играещ треньор на мъжкия отбор, като ми помага защитника Марио Кирянски. С отборите от школата се занимават братята Методи и Йордан Тушеви.

-Доволен ли си от представянето на мъжкия отбор през есенния дял на първенството?
-Като цяло съм доволен, защото настоящия отбор е изграден от футболисти от 16 до 30 годишна възраст, като преобладават младите таланти. Загубихме някои важни срещи-къде поради неопитност на младите състезатели, къде след направени груби грешки. Направихме анализ на изминалия полусезон и се надявам напролет да изглеждаме друго яче на футболния терен.

-Кога стартира зимната подготовка на Малеш и какви контролни срещи са предвидени и срещу какви отбори?
-Отборът ще стартира подготовка в края на настоящата седмица на стадиона в Микрево, където ще премине и цялостната зимна подготовка. Ще натоваря наличните футболисти в седем контролни срещи, като засега е сигурна само тази срещу отбора на Огняново. За останалите пет ще търсим отбори от по-горната група, за да си сверим часовника, т.е да видим какви са моментните възможности на футболистите и най-вече на новопривлечените четирима отвън, чиито имена засега запазваме в тайна.

-Това означава ли, че се стягате за атакуване на първите места напролет?
-Ще гоним максимума от спечелване на точки във всеки мач, за да се озовем в челните места на таблицата.

-Кои са най-силните отбори в групата и с какво превъзхождаха Малеш през есента?
-На първо място изтъквам втория отбор на Пирин Благоевград, разполагащ с много добри футболисти. Всички останали отбори в групата са като нашия.

-Имало ли е разговори с основния спонсор-общината-за атакуване за в бъдеще на първото място и влизане в по-горната трета група?
-До края на настоящото първенство ще търсим сплотяване и обиграване на отбора. От есента ще мислим какво да правим за в бъдеще. Нашата база е най-добрата и ненапразно имаме лиценз за Б група, така че, не остава нищо друго, освен да затягаме редиците и полека-лека да върнем авторитета на ФК Малеш. Известно е, че ФК Малеш достигна до Б професионална група, стана носител на Купата на АФЛ и достигна до 1/8 финали за Купа България, отпадайки от гранда в българското първенство и в Европа – ЦСКА.
-Обезпечен ли е финансово клуба?
-Благодарности към ръководството на общината, начело с кмета Емил Илиев и още двама външни спонсори, чиито имена няма да обявяваме.

-Какво да очакват феновете на Малеш напролет?
-Добри и по-успешни мачове от есента. Да идват феновете да ни подкрепят навсякъде, където играем. Ние ще дадем всичко от себе си да ги радваме по най-добрия начин.

-Какво си пожела за новата 2021 година?
-Всички да сме живи и здрави, много успешни игри напролет и Малеш да стане хит в групата.
-Девизът ти в живота?
-Никога не се предавай!

Novsport


Покажи новините за отбор

ЦСКА
Левски
Славия
Черно море
Локомотив
Ботев
Берое
Ботев
Етър
Монтана
Лудогорец
Арда
Царско Село
ЦСКА 1948