Арда (Кърджали)Берое (Стара Загора)Ботев (Пловдив)Ботев (Враца)Етър (Велико Търново)Левски (София)Локомотив (Пловдив)Лудогорец (Разград)Монтана (Монтана)Славия (София)Царско Село (София)ЦСКА (София)ЦСКА 1948 (София)Черно море (Варна) Локомотив (София)Марек (Дупница)Черноморец (Бургас)Дунав (Русе)

Берое обра наградите за декември

Берое обра наградите за декември

Novsport

Защитникът на „Берое“ Георги Ангелов бе избран за Футболист №1 в efbet Лига за месец декември, според платформата InStat Index.

Еривалдо пък остана с призовото трето място. Класацията се прави за трети пореден сезон от Асоциацията на българските футболисти (АБФ), в сътрудничество с InStat Index – една от най-големите компании за футболни анализи и статистика.

За първи път от създаването на класацията наградата получава централен бранител. Ангелов остана без конкуренция за декември с индекс на InStat – 356.

На призовото трето място се класира друг футболист на „Берое“ – Еривалдо.Португалецът събра индекс 339.

Припомняме, че за победител се обявява футболистът с най-висок InStat Index, който се определя чрез формула на основа действията на играча – голове, асистенции, точност на подавания, успешни единоборства и други показатели.

Процентът на успешни действия увеличава индекса, като върху него оказва влияние и нивото на опонента в мача.

Novsport


Покажи новините за отбор

ЦСКА
Левски
Славия
Черно море
Локомотив
Ботев
Берое
Ботев
Етър
Монтана
Лудогорец
Арда
Царско Село
ЦСКА 1948