Ботев (Пловдив) няма да закрива дубъла си

Ботев (Пловдив) няма да закрива дубъла си

Topsport.bg

25-05-2023, 17:58

Дори и да изпадне в Трета лига, вторият отбор на Ботев (Пловдив) няма да бъде закриван, съобщава БТА. Дубълът ще продължи да се състезава при аматьорите и да изпълнява същата функция, каквато има и в момента - да се дава шанс на най-добрите момчета от школата да навлизат в мъжкия футбол.

Ботев (Пловдив) II обаче ще трябва да играе според правилата на Трета лига. Те ще могат да използват четирима футболисти с професионални договори, но 21-годишна възраст, както и максимум един извън Европейския съюз. Това означава, че доста от момчетата във втория отбор в момента няма да могат да играят, тъй като хората с договори са доста повече.

Но пък положителната новина е, че Югоизточната Трета лига е може би най-силната откъм ниво на футбола, а също така и ще има малко пловдивско дерби. Вторият отбор на градския съперник Локомотив се състезава в същата дивизия и се представя доста прилично. Така че при евентуално изпадане от Втора лига, Ботев (Пловдив) II ще има шанса да се поправи и още догодина да се върне при професионалните отбори.

В момента Ботев (Пловдив) II е на последното 18-о място във Втора лига с 27 точки, като изостава на 6 от първия над чертата Струмска слава. Евентуална загуба в 32-ия кръг този петък ще направи оцеляването им напрактика невъзможно.

Източник: Topsport.bg

Последни новини