Арда (Кърджали)Берое (Стара Загора)Ботев (Пловдив)Ботев (Враца)Етър (Велико Търново)Левски (София)Локомотив (Пловдив)Лудогорец (Разград)Монтана (Монтана)Славия (София)Царско Село (София)ЦСКА (София)ЦСКА 1948 (София)Черно море (Варна) Локомотив (София)Марек (Дупница)Черноморец (Бургас)Дунав (Русе)

Валентич: До 2-3 години Ботев ще е сред най-добрите в България

Валентич: До 2-3 години Ботев ще е сред най-добрите в България

Novsport

Старши треньорът на Ботев (Пловдив) Азрудин Валентич потвърди за интереса към Хосам Айеш и Па Конате.

Той добави, че иска в отбора да бъдат привлечени и други шведски футболисти, но не назова техните имена.

"Харесва ми типа играч, който Айеш представлява, и съм работил много с подобни футболисти. Това е личност, с която мога да се справя. Той има контракт с ИФК Гьотеборг, така че трябва да договорим неговия трансфер или той да прекрати отношенията си с тях. Мисля, че Айеш иска да дойде при нас в Ботев", коментира Валентич пред sportbladet.

"Имаме нужда от играчи на позицията ляв бек. Конате е висок клас футболист. Ще видим какво ще се случи в следващите няколко дни. Може би ще вземем и друг шведски футболист... Но за начало фокусът е върху тези двамата", добави наставникът на Ботев.

"Гледам играчи от Швеция, които са тактически обучени, дисциплинирани и могат да помогнат на отбора. Нашите български футболисти са изключително технични, но им липсват други компоненти. Имам нужда от по-добър микс", продължи босненецът с шведски паспорт.

"Тренировъчната ни база има пет терена, фитнес зала, ресторант, отворен денонощно хотел, спа център, В Швеция нямаме нищо подобно. След две-три години Ботев Пловдив ще бъде един от най-добрите клубове в България. Тогава всички условия ще са налице. Ще бъде идеална среда за играчите да се развиват, за да могат след това да продължават напред", каза още Валентич.

Novsport


Покажи новините за отбор

ЦСКА
Левски
Славия
Черно море
Локомотив
Ботев
Берое
Ботев
Етър
Монтана
Лудогорец
Арда
Царско Село
ЦСКА 1948