Арда (Кърджали)Берое (Стара Загора)Ботев (Пловдив)Ботев (Враца)Витоша (Бистрица)Дунав (Русе)Етър (Велико Търново)Левски (София)Локомотив (Пловдив)Лудогорец (Разград)Славия (София)Царско Село (София)ЦСКА (София)Черно море (Варна) Локомотив (София)Марек (Дупница)Черноморец (Бургас)Спартак (Варна)

Венци Стефанов: Обичам и Боби Михайлов, и Бойко Борисов

Венци Стефанов: Обичам и Боби Михайлов, и Бойко Борисов

Novsport

Президентът на Славия и член на Изпълнителния комитет към Българския футболен съюз в оставка - Венцеслав Стефанов, заяви че не знае дали изказването на премиера Бойко Борисов, че държавата ще прекрати отношенията си с централата, е повлияло на решението на Борислав Михайлов да подаде оставка като президент.

"Искаш да ме вкараш в тоя киреч ли? Защо не попитате Бойко Борисов? Не съм Бойко Борисов, нито Боби Михайлов. Казвам се Венцеслав Стефанов, обичам и Боби Михайлов, и Бойко Борисов. Бойко Борисов от много години, въпреки каквото и да се случи, и да е премиер, и да не е премиер. Не мога да се откажа от приятелите си, както не мога и от Боби Михайлов", заяви Стефанов, който присъства на извънредна среща на Изпълкома на БФС, на която всички членове подадоха оставки.

"Взехме решение. Единодушно подадохме оставки. Данчо Лечков като първи вицепрезидент прецени, че трябва Михаил Касабов да ръководи до насрочването на нов конгрес, до следващия Изпълком, когато ще се реши кога ще се насочи нов конгрес. Да има възможност футболното първенство да продължи, да няма напрежение, да се успокоят духовете и да дай, боже да се отлепим от това дъно. Ще има нов Изпълком, ще се вземат решения евентуално за треньор, който да продължи останалите мачове, и ще бъде насрочен новият конгрес", заяви Стефанов след срещата.Той първи обяви, че селекционерът на националния отбор Красимир Балъков е подал оставка след 6 мача - 5 загуби и 1 равенство.

"Красимир Балъков прецени, че трябва да подаде оставката, след като президентът и цялото ръководство на футболния съюз си я подадоха. Толкова много напрежение се създаде на този мач с Англия, толкова неща се случиха. Виждате, че нещата стигнаха до това президентът, и Изпълкомът, и треньорите да си подадат оставката. Дано всичко това да е за доброто на футбола. Аз работих и с Иван Славков, и с Боби Михайлов. И двамата са дали толкова много за футбола. Ще се намери достоен наследник на Михайлов. Виж каква България сме. Има толкова интелигентни и възпитани хора", допълни той, цитиран от bTV.

Novsport


Покажи новините за отбор

ЦСКА
Левски
Славия
Черно море
Локомотив
Ботев
Дунав
Берое
Ботев
Етър
Лудогорец
Витоша
Арда
Царско Село