Веселин Балевски: Разбира се, че ще има Конгрес... нещо трябва да се промени

Веселин Балевски: Разбира се, че ще има Конгрес... нещо трябва да се промени

Topsport.bg

12-02-2024, 15:24

Бившият централен защитник на Локомотив (Пловдив) и Левски Веселин Балевски в момента е член на Изпълкома на Българския футболен съюз (БФС) и днес след заседанието говори пред медиите за решенията, които са били взети.

На днешното си заседание Изпълнителният комитет на БФС взе решения, свързани с организацията на Общото събрание.

"Надяваме се всичко да е нормално за провеждането на Конгреса. Всичко е ясно, приеха се документите. Нямаше против при гласуването. Така че на 15-и март ще има Конгрес на БФС, ще бъде ръководен от Михаил Касабов. Всичко ще бъде както е в Европа, в Германия.Това беше един кратък Изпълком", заяви Веселин Балевски при излизането си от Базата в Бояна.

Според него актуалната управа на централата е узряла за промени.

"Разбира се. Щом има конгрес, трябва нещо да се промени. Трябва да се сложи край на тази ситуация в българския футбол", допълни той.

Преди близо две седмици - на 29-и януари, представители на УЕФА и ФИФА бяха на посещение в България. Най-напред те са посетили сградата на БФС, след което имаха и среща с министъра на спорта Димитър Илиев. Балевски беше попитан дали знае какво точно се е говорило на тези срещи извън стандартните съобщения, които бяха разпространени до медиите.

"Първо аз не съм присъствал на среща с тези хора. Знам, че Михаил Касабов е присъствал. Може би към него трябва да зададете този въпрос. Нямам информация. Не вярвам да е имало размахване на пръст към държавата да не се меси в делата на федерацията. Те са дипломатични хора във ФИФА и УЕФА", добави той.

Бившият футболист не мисли, че Борислав Михайлов отново ще се кандидатира за президент на БФС.

"Мисля, че е решил да се оттегли. Такова чувство имам, но все пак него го питайте. Това е негово лично решение. Четири години сме били заедно съотборници в Левски. Мога да кажа, че беше перфектен играч. Перфектен вратар, елиминирахме заедно два пъти Щутгарт - шампиона на Германия. Дали е перфектен ръководител? Е, всеки греши. Няма безгрешни хора", завърши Балевски.

Източник: Topsport.bg

Последни новини