Арда (Кърджали)Берое (Стара Загора)Ботев (Пловдив)Ботев (Враца)Витоша (Бистрица)Дунав (Русе)Етър (Велико Търново)Левски (София)Локомотив (Пловдив)Лудогорец (Разград)Славия (София)Царско Село (София)ЦСКА (София)Черно море (Варна) Локомотив (София)Марек (Дупница)Черноморец (Бургас)Спартак (Варна)

Върба обявява бъдещето си до 24 часа

Върба обявява бъдещето си до 24 часа

Novsport

Последният мач на Виктория (Пилзен) за есенния дял на чешкото първенство завърши 1:1 срещу Теплице, а по всичко изглежда, че това беше и последната среща за треньора Павел Върба.

Предположенията са, че Върба- чийто договор с Виктория (Пилзен) завършва на 30-и юни 2020-а година, от 1-и януари ще поеме българския шампион Лудогорец.

Журналистът от телевизия О2 го попита след срещата: "Това вашият последен мач ли беше?, на което той отговори: Предполагам".

Още по-ясен беше и на пресконференцията след мача: "Имах прекрасни 7 и половина години в Пилзен. Спомените тук никога няма да избледнеят. По всичко изглежда, че няма да бъда тук през януари, каза още той.

"Клубът и аз ще направим изявление за бъдещето ми в понеделник след обяд, добави специалистът.
А феновете на Виктория Пилзен му отдадоха дължимото: "Павел Върба е номер 1", беше банерът, който издигнаха по време на срещата с Теплице, както и че няколко пъти скандираха името му на мача.

Изданието www.idnes.cz пише за евентуалното преместване на Върба на треньорската скамейка на Лудогорец: "Добрата му работа нямаше как да остане незабелязана и най-нормалното беше да отиде в друго първенство. По всичко личи- в България. Това беше крайно неочаквано. България определено не е престижен адрес.Лошо качество на първенството, овехтели стадиони, нефутболна среда, буквално никаква посещаемост. Дали Павел Върба ще се радва на работата си в такава Лига? Вероятно няма да подобри футбола там, но финансово - определено да.
Също така се отбелязва, че Лудогорец е безспорен хегемон в последните години, а през пролетта на 2020-а година ще бъде част от Лига Европа.
"Мачовете в Европа са предизвикателството. Иначе на срещите от първенството не идват и 1000 човека, като единтствено срещите с Левски и ЦСКА пълнят 10-хилядния стадион малко над половината. А в Пилзен Върба беше свикнал на средно по 9000 човека на мач, пише още idnes.cz.

Novsport


Покажи новините за отбор

ЦСКА
Левски
Славия
Черно море
Локомотив
Ботев
Дунав
Берое
Ботев
Етър
Лудогорец
Витоша
Арда
Царско Село