Арда (Кърджали)Берое (Стара Загора)Ботев (Пловдив)Ботев (Враца)Етър (Велико Търново)Левски (София)Локомотив (Пловдив)Лудогорец (Разград)Монтана (Монтана)Славия (София)Царско Село (София)ЦСКА (София)ЦСКА 1948 (София)Черно море (Варна) Локомотив (София)Марек (Дупница)Черноморец (Бургас)Дунав (Русе)

Гонзо: Не ми тежи, че Левски е в долната половина на класирането

Гонзо: Не ми тежи, че Левски е в долната половина на класирането

Novsport

Спортният директор на Локомотив (Пловдив) Георги Иванов коментира ситуацията в Левски. Легендата на "сините" призна как гледа на процесите на "Герена".

"Левски винаги ще е отборът, който ме е изградил, но аз съм израснал и в Локомотив. Ние сме професионалисти и ме интересува единствено Локомотив. Не бих казал, че ми тежи, че са в долната половина, но е неприятно. Те имат футболисти и не заслужават да са на това място. Но тези финансови проблеми неминуемо рефлектираха върху играта и начина на поведение на футболистите. Няма как. Трудно е да мислиш за футбол като няма пари", заяви Гонзо за "Домът на футбола" по DIEMA SPORT.

"Класните футболисти струват пари. Целите на Левски предразполагат да има класни играчи, за тях пък трябват пари. Не може да ги вземеш ей така. Играчите очакват адекватно заплащане. Футболистите вече се интересуват повече от парите, да им се плаща навреме. Никой не го интересува в кой отбор играе. На базата на опита си, съм видял много такива случаи. Смятам, че Наско Сираков сам няма да се справи, трябва му помощ от държавата, хора от бизнеса, спонсори. Ще бъде трудно, защото Левски изисква големи разходи, а ако няма приходи, е още по-трудно. За момента се оправят, но в дългосрочен план не съм сигурен, че това нещо ще продължи", допълни директорът на "смърфовете"."В Локомотив вече доста време се случват хубави резултати. Отборът държи постоянно ниво, което е белег за класа. В последния мач показахме, че се изравняваме с Лудогорец, ЦСКА. Хубавите дни тепърва предстоят", заяви Гонзо.

"За да станеш водещ клуб, трябва да почнеш от организацията. Оттам нататък Локомотив ще построи база, стадион, което ще вдигне отбора на съвсем друго ниво. Резултатите са плод на работа на целия клуб. Благодарение на треньорския екип, на футболистите, на техния глад за успехи успяваме."

"Каквото и да говорим в момента, ще бъде хипотеза. Ние сме здраво стъпили на земята. На края на футболната година ще видим къде сме. Имаме потенциала, желанието, амбицията да сме колкото се може по-напред, но има много фактори. Всичко ще бъде в детайлите, трябва да се фокусираме в близките цели", допълни той.

"Смятам, че и треньорите, и футболистите са преходни. Ние няма да позволим клубът да се срине. Бе напълно ясно, че отборът ще продължи с добрите си игри. Без всеки треньор и футболист може. Бруно Акрапович, с цялото ми уважение, постигна много за Локомотив и постави основата. Но в момента, в който си тръгна, страницата се затвори. Ние продължаваме по друг път и нямаме сътресения, че той си е тръгнал", заяви Иванов.

"Аз бях против синът ми да идва в Локомотив, предвид това, че е мой син и че аз съм директор тук. Но Крушарски имаше право на избор и синът ми затова е тук. Мен въобще не ме интересува кой какво говори. Ако синът ми нямаше качества, нямаше да бъде в Локомотив. За него е важно да тренира, да се бори за мястото в отбора. В бъдеще ще видим качествата му", каза още Гонзо.

Novsport


Покажи новините за отбор

ЦСКА
Левски
Славия
Черно море
Локомотив
Ботев
Берое
Ботев
Етър
Монтана
Лудогорец
Арда
Царско Село
ЦСКА 1948