Арда (Кърджали)Берое (Стара Загора)Ботев (Пловдив)Ботев (Враца)Витоша (Бистрица)Дунав (Русе)Етър (Велико Търново)Левски (София)Локомотив (Пловдив)Лудогорец (Разград)Славия (София)Царско Село (София)ЦСКА (София)Черно море (Варна) Локомотив (София)Марек (Дупница)Черноморец (Бургас)Спартак (Варна)

Гочето: ЦСКА вече изживя кризисния си период

Гочето: ЦСКА вече изживя кризисния си период

Novsport

Големият ни треньор Георги Василев смята, че наистина ще се получи дерби между ЦСКА и Славия днес.

„Има подем и в двата отбора. Разбира се, всеки тръгва от своите позиции. Очаквам да се получи тактическо надиграване, което ще реши срещата. Едва ли в двата лагера ще разчитат само на ентусиазъм", коментира пред „Меридиан мач" Гочето.

„ЦСКА има известно предимство. Първо, защото отборът иска да се върне там, където му е мястото — сред първите. Отборът може би вече изживя кризисния си период. Второ, бях наистина много приятно изненадан от последните 10-15 минути на мача Черно море - ЦСКА. Това бе най-добрият футбол, който съм гледал в първенството през този сезон, като заслугата е и на двата отбора.

Ако всички тимове играят в подобен ритъм през всичките 90 минути, тогава може да имаме по-големи претенции, а и надежди за бъдещето на футбола ни. В края на мача на „Тича" се редуваха атака след атака, положение след положение. Ако някой е спял в този момент, то той със сигурност се е събудил заради вдъхновената игра", смята Василев.

„ЦСКА е във възходяща линия и това е нормално и логично с оглед на претенциите, инвестициите. Славия скромно, но много сигурно напредва и трупа важно самочувствие. „Белите" разчитат изцяло на българи, но това не е ново. Венци Стефанов отдавна го прокламира и това е негово право, въпреки че по този начин не може да промени футбола ни", убеден е шампионът с Етър, Левски и ЦСКА.„Любопитно е, че и двамата треньори са сърби. Това не ме притеснява. Аз самият съм работил дълго време в чужбина и съм се чувствал като чужденец.

Ясно е, че сега се търсят хора с модерни виждания за футбола. Това дали такива могат да бъдат само чужденци е дълга дискусия, която няма еднозначен отговор. Може би у нас се смята, че треньорите могат да променят само футбола. Това няма как да стане без помощта на всички", сигурен е Георги Василев.

Novsport


Покажи новините за отбор

ЦСКА
Левски
Славия
Черно море
Локомотив
Ботев
Дунав
Берое
Ботев
Етър
Лудогорец
Витоша
Арда
Царско Село