Арда (Кърджали)Берое (Стара Загора)Ботев (Пловдив)Ботев (Враца)Витоша (Бистрица)Дунав (Русе)Етър (Велико Търново)Левски (София)Локомотив (Пловдив)Лудогорец (Разград)Славия (София)Царско Село (София)ЦСКА (София)Черно море (Варна) Локомотив (София)Марек (Дупница)Черноморец (Бургас)Спартак (Варна)

Дерменджиев: Може да използвам нови играчи за контролата с Беларус

Дерменджиев: Може да използвам нови играчи за контролата с Беларус

Novsport

Селекционерът на националния отбор на България - Георги Дерменджиев, заяви пред Гонг, че има вероятност да извика нови футболисти за предстоящата през февруари контрола срещу Беларус.

Тази проверка ще бъде генерална репетиция преди важния мач срещу Унгария. Дерменджиев коментира и как ще се отрази на Лудогорец, ако "орлите" успеят да вземат за треньор Павел Върба.

"Сезонът за българските клубове бе тежък. Има борба за първото място, както и за шестицата. Аз и моят екип изгледахме на живо доста мачове. Направи ми впечатление, че водещите отбори се представят колебливо. Играят няколко силни мача, но после нивото им пада.

Надявам се футболистите да успеят да си починат добре, за да може след Нова година за бъдат заредени. Дано да бъдат здрави и да проведат пълноценна подготовка. Много е важно да са функционално и игрово подготвени за мача с Унгария, който няма да бъде никак лек. Ще се изправим срещу добър противник и трябва да бъдем на 100% готови.

През февруари ще направим генерална репетиция срещу отбора на Беларус. Сигурно няма да сме в пълен състав, тъй като датата не е официална. Надявам се обаче клубовете да освободят своите футболисти за тази проверка. Има вероятност да използваме нови играчи", заяви Дерменджиев.Опитният треньор бе попитан възможно ли е Лудогорец да привлече треньор от ранга на Павел Върба, както напоследък се коментира и ако това се случи как би се отразило на развитието на клуба.

"Ако Лудогорец вземе за треньор Павел Върба, ще е много добре за клуба. Не знам обаче дали ще успее, тъй като и аз като вас чета какво се коментира. Върба отговаря идеално на профила за треньор на Лудогорец. Той направи Виктория Пилзен доста сериозен отбор. Клуб, който игра два пъти в Шампионската лига.

Като наставник на Лудогорец аз играх срещу този тим. Знам какъв град е Пилзен, прилича на Разград. С отбор от малък град Върба успя да пребори грандове в Чехия като Славия Прага и Спарта Прага", заяви Дерменджиев.

Novsport


Покажи новините за отбор

ЦСКА
Левски
Славия
Черно море
Локомотив
Ботев
Дунав
Берое
Ботев
Етър
Лудогорец
Витоша
Арда
Царско Село