Арда (Кърджали)Берое (Стара Загора)Ботев (Пловдив)Ботев (Враца)Витоша (Бистрица)Дунав (Русе)Етър (Велико Търново)Левски (София)Локомотив (Пловдив)Лудогорец (Разград)Славия (София)Царско Село (София)ЦСКА (София)Черно море (Варна) Локомотив (София)Марек (Дупница)Черноморец (Бургас)Спартак (Варна)

Ераносян за Желко Петрович: Самоубийствена тактика

Ераносян за Желко Петрович: Самоубийствена тактика

Novsport

Едуард Ераносян отправи сериозни критики към треньора на Ботев Желко Петрович. Специалистът, извел Локомотив (Пд) до единствената шамприонска титла в историята му, определи като „самоубийствена" тактиката на своя колега през второто полувреме на вчерашния двубой.

„Като дете бях ботевист, но кариерата ми премина в Локомотив и сега нормално исках повече моят отбор да спечели. Този човек с тази визитка на помощник на такива специалисти самоубийствено заигра с петима защитници през второто полувреме.

Заложи на същата схема като съперника и предизвика едно надтичване, което нямаше как да спечели. С 10 души зад линията на топката в последните 30 метра в своята половина Ботев нямаше как да издържи срещу Локомотив, който е сред най-добре подготвените в шампионата.

Критичен съм, но си казвам мнението. Ботев имаше възможности дори да спечели, но въпреки това промяната, която треньорът направи, за мен бе самоубийство.

Не съм бил съблекалнята, за да чуя какво е казал Акрапович на почивката, но явно отборът му е бил по-мотивиран през втората част. Голът не реабилитира Езе за грешката. Човек трябва да се учи от грешките и да се стреми да не ги допуска повече.

Ван Арнем за мен е футболист, който не вдига класата на Ботев. Подава напред на максимум 3 метра, а виждаме, че в школата на клуба има момчета, които показват качества, какъвто е Станислав Шопов", коментира Ераносян в телевизионното студио за дербито.

Novsport


Покажи новините за отбор

ЦСКА
Левски
Славия
Черно море
Локомотив
Ботев
Дунав
Берое
Ботев
Етър
Лудогорец
Витоша
Арда
Царско Село