Ето колко пари ще получи Левски за Уелтън

Ето колко пари ще получи Левски за Уелтън

Topsport.bg

12-02-2024, 09:46

Левски обяви вчера още един трансфер, който влезе в историята на клуба. Уелтън се нареди на второ място след Георги Иванов при изходящите сделки от "Герена" за всички времена с 3 млн. евро, които ще плати Гамба Осака за него. До този развой се стигна, след като крилото настоя да бъде продадено на момента. При отказ "сините" щяха да останат с празни ръце, защото Уелтън от лятото бе свободен да се продаде сам. Договорът му с родния гранд бе до края на годината. И със сигурност бразилецът нямаше да си стисне ръцете с шефовете на тима за удължаване.

Просто в момента на "Герена" не могат да отговорят на заплатите, с които Уелтън е изкушаван от кандидатите за подписа му. От тях най-настоятелни се оказаха от Гамба Осака. Японците имат нужда от крила и Уелтън е хванал окото им. И така за пръв път от сезон 2008/09 дадоха над 2 млн. евро за футболист. Тогава бе и най-скъпата им покупка - Рони. И пак иде реч за бразилец. Така в един и същи ден Уелтън стана номер 2 и в двете клубни истории.

Иначе сделката е и сред най-солидните, които са направени през тази зима в японската Джей лига, пише "Мач телеграф". 3 млн. евро са платени за още трима души - Самуел Густафсон, Ола Солбакен и друг бразилец - Ерисон. Следва Витор Буено с 2,50.

Хубавото за Левски е, че този път ще се мине през процент за друг клуб. Причината е, че той разтрогна с Ботафого ПБ. Той е третият бразилец, който Левски продаде през тази зима. Първо Роналдо бе спазарен с Рубин, а Дарлан - с Ухан Три Таунс. Китайците обаче все още не са оповестили официално сделката. 

Източник: Topsport.bg

Последни новини