Арда (Кърджали)Берое (Стара Загора)Ботев (Пловдив)Ботев (Враца)Етър (Велико Търново)Левски (София)Локомотив (Пловдив)Лудогорец (Разград)Монтана (Монтана)Славия (София)Царско Село (София)ЦСКА (София)ЦСКА 1948 (София)Черно море (Варна) Локомотив (София)Марек (Дупница)Черноморец (Бургас)Дунав (Русе)

Етър: Изобщо не сме кандидатствали за евролиценз

Етър: Изобщо не сме кандидатствали за евролиценз

Novsport

Ръководството на Етър разясни, че великотърновци изобщо не са кандидатствали за евролиценз, а единствено за такъв за Първа лига.

От БФС пък коригираха материала в сайта си, като допълниха, че "клубовете, които не са подали молба за лиценз за участие в турнирите на УЕФА, но спечелят такова по спортен път, могат да подадат молба за долицензиране след края на шампионата. Заявката ще бъде разгледана своевременно от Лицензионната комисия към Българския футболен съюз".

Повод за реакцията на централата стана появилото се напрежение, след като стана ясно, че Етър не е сред лицензираните за Европа клубове.

Ето и официалното становище на Етър:

"Заявили сме участие в Първа лига и затова получаваме лиценз за Първа лига.

Ако придобием право на участие в Лига Европа, веднага ще подадем документи за лиценз за евроучастие и няма никакъв проблем да го получим.

Етър отговаря на всички условия. Няма казус - примерно ако отбор от Втора лига спечели Купата на България, процедурата е абсолютно същата", коментира административният директор на Етър Страцимир Тинчев.

Novsport


Покажи новините за отбор

ЦСКА
Левски
Славия
Черно море
Локомотив
Ботев
Берое
Ботев
Етър
Монтана
Лудогорец
Арда
Царско Село
ЦСКА 1948