Арда (Кърджали)Берое (Стара Загора)Ботев (Пловдив)Ботев (Враца)Витоша (Бистрица)Дунав (Русе)Етър (Велико Търново)Левски (София)Локомотив (Пловдив)Лудогорец (Разград)Славия (София)Царско Село (София)ЦСКА (София)Черно море (Варна) Локомотив (София)Марек (Дупница)Черноморец (Бургас)Спартак (Варна)

Ивайло Петков: Първенството трябва да се доиграе!

Ивайло Петков: Първенството трябва да се доиграе!

Novsport

Спортният директор на Левски Ивайло Петков говори пред "Хоризонт" за ситуацията около отбора и съгласието на огромен процент от футболистите да си намалят заплатите по време на епидемията и извънредното положение в страната.

"У дома съм си . Ако се наложи, качвам се на колата и идвам в София. Идват до столицата миналата седмица, когато водихме разговори с футболистите за намаляването на заплатите. Бяха трима, сега останаха само двама. Те не са отказали, но им е нужно повече време за размисъл. Тези футболисти чакат разговор с техни адвокати и агенти, за да вземат решение. Това, което правят феновете за Левски, също помага на футболистите да вземат решение за намаляване на заплатите. Засега нямаме проблем в това естество. Всички в Левски показва съпричанстност. От 16 март всеки футболист на Левски се готви индивидуално по програма. Разчитаме на техния професионализъм. От понеделник започват с нови програми и се надяваме на тяхната самодисциплина. От чужденците единствено Холмар Ейолфсон не е тук. Той е в Исладния, където отиде да присъства на раждането на първото му дете", каза Ивайло Петков. Според него футболното първенство трябва да се доиграе, както е по програма.

"Лично мое мнение е първенството да се доиграе. Но да се изиграят само два мача и да се спре след това първенството не е сериозно. Не може да караме футлолистите да се подготвят 20 дни, за да изиграят два мача. Или играем всички кръгове по програма или спираме. Това отново казвам е лично мое мнение. Работихме по лятнатата селекция още от януари месец. Имаме варианти, следим ги, но трябва да сме наясно какво се случва с клуба, с какви финанси ще разполагаме. Като клуб във всяка една сфера Левски се развива. Тук искам отново искам да изкажа своята благодарност към привържениците на Левски. И смятам, че това е правилен начин за развитието на Левски като клуб", добави Ивайло Петков.

Novsport


Покажи новините за отбор

ЦСКА
Левски
Славия
Черно море
Локомотив
Ботев
Дунав
Берое
Ботев
Етър
Лудогорец
Витоша
Арда
Царско Село