Арда (Кърджали)Берое (Стара Загора)Ботев (Пловдив)Ботев (Враца)Витоша (Бистрица)Дунав (Русе)Етър (Велико Търново)Левски (София)Локомотив (Пловдив)Лудогорец (Разград)Славия (София)Царско Село (София)ЦСКА (София)Черно море (Варна) Локомотив (София)Марек (Дупница)Черноморец (Бургас)Спартак (Варна)

Ивайло Хаджигаев-Куман ще помага на Симонович в Беласица

Ивайло Хаджигаев-Куман ще помага на Симонович в Беласица

Novsport

38-годишният футболен специалист Ивайло Хаджигаев-Куман беше назначен за помощник на Саша Симонович в Беласица. Играл е като защитник. На 16 годишна възраст е забелязан от тогавашния треньор на мъжкия отбор на Беласица Григор Петков, който го привлича в представителния тим. По-късно негови треньори са Димитър Алексиев и Петър Курдов. Викан е в юношеския национален отбор, където селекционер тогава е Стойчо Стоев. В продължение на 9 години играе в различни отбори от гръцкото първенство заедно с легендарния петрички футболист, бивш юношески и младежки национал Щерю Димитров-Ромарио. Куман има завършени две висши образования-компютърни технологии и специалност футбол в спортния факултет. Притежава лиценз Б . Основател е на ДФК Мечетата заедно с Ивайло Стоянов.

След като бе представен официално на футболистите на ОФК Беласица за помощник треньор, той сподели следното:

„Много приятно бях изненадан с поканата да започна работа в ОФК Беласица. При първото идване на Саша Симонович в Петрич се запознахме. Направи ми много добро впечатление като умерен, интелигентен и човек с правилно изразяване и разбиране на въпросите. Имах впечатления за него като футболист. Надявам се да заработим както трябва и да се изградя още повече в треньорската дейност. Ще направя всичко възможно заедно с колегите Валери Дагалов и Саша Симонович да изградим един добър колектив от сегашните футболисти и с тези, които ще привлечем отвън, за да можем да изведем отбора от аматьорската в професионалната лига. Като треньор в ДФК Мечетата се гордея, че под мое ръководство израснаха 17 годишният нападател Димитър Иванов и Виктор Георгиев, които са в юношески национални гарнитури. Вратарят Илия Шаламанов, който е вече част от мъжкия отбор на ЦСКА, също е мой възпитаник. В момента имаме 4 футболисти, набор 2004, 2005 и 2006 в шампиона на България Лудогорец Разград - Мартин Тодорски набор 2004 във Витоша-13, където треньор е бил Саша Симонович и около десетина мои възпитаници в Пирин Благоевград от набор 2003, 2004 и 2005 година. Ще направя всичко възможно да разговаряме с тези млади и талантливи футболисти, ще се обърне внимание и на тези, които са в момента в ОФК Беласица. Идеята на сегашното ръководство е да обърнем необходимото внимание на младите местни таланти и ще акцентираме върху това. Надявам се ако Георги Петров и Ивайло Стоянов се разберат да се стигне и до обединяване на двете школи”.

Novsport


Покажи новините за отбор

ЦСКА
Левски
Славия
Черно море
Локомотив
Ботев
Дунав
Берое
Ботев
Етър
Лудогорец
Витоша
Арда
Царско Село