Арда (Кърджали)Берое (Стара Загора)Ботев (Пловдив)Ботев (Враца)Витоша (Бистрица)Дунав (Русе)Етър (Велико Търново)Левски (София)Локомотив (Пловдив)Лудогорец (Разград)Славия (София)Царско Село (София)ЦСКА (София)Черно море (Варна) Локомотив (София)Марек (Дупница)Черноморец (Бургас)Спартак (Варна)

Иван Вутов: Не е невъзможно Черно море да изненада Левски

Иван Вутов: Не е невъзможно Черно море да изненада Левски

Novsport

Иван Вутов е треньор, който е ставал шампион с Левски, а в състава му са били Петър Хубчев и Илиан Илиев.

Той очаква интересен сблъсък тази вечер на "Герена". И е на мнение, че на варненеца ще му е трудно да си тръгне с трите точки.

"Не може точно да се каже как ще процедират и двамата в двубоя, те са добри момчета. Хубчев и Илиев афишират, че няма да играят затворен футбол. Илиан ще се опита да излезе от кризата, защото в Черно море се забелязва лек спад, докато при Петър Левски е в подем. И двамата, когато бяха треньори на Берое, практикуваха по-дефанзивен футбол, но сега наблюдавам, че излизат от това нещо. При Хубчев в Левски се залага на по-атакуваща тактика. При сините няма как да е по друг начин. Ако искаш да се задържиш по-дълго на поста на "Герена", трябва да практикуваш открит футбол. Сега трябва вече да гледа взаимодействието на отделните линии и звена в отбора. Необходимо е Хубчев да намери човек, който, когато му се открие едно положение, да го реализира. Не виждам такъв футболист в момента в Левски. Но силно се надявам, че сините ще победят", каза Вутов пред "Тема Спорт" и разкри, че не очаква колеблива игра от домакините.

"Да, Черно море надви ЦСКА на "Българска армия", но не всеки път се откриват такива възможности. Моряците или дори Берое, който смятам, че е в по-добра форма от варненци, трябва да използват момент на криза в ЦСКА или Левски, за да победят в София. Но и Илиан, а и Хубчев, са побеждавали сините на "Герена". Не е невъзможно Черно море да изненада Левски, но си мисля, че ще бъде много трудно. Очаквам за Левски да играе Ейолфсон. Да, ще му липсва игрова практика, но физически вече е подготвен. Не мисля, че ще бъде труден мачът на Левски срещу Черно море, за да е голям рискът с включването на исландеца. След такава контузия футболистът обикновено губи малко игрова ориентация, а по-бързо може да навакса физическата подготовка, техниката, ако я имаш, си остава. Сигурността и спокойствието по време на мача се трупат с игрово време".

Novsport


Покажи новините за отбор

ЦСКА
Левски
Славия
Черно море
Локомотив
Ботев
Дунав
Берое
Ботев
Етър
Лудогорец
Витоша
Арда
Царско Село