Арда (Кърджали)Берое (Стара Загора)Ботев (Пловдив)Ботев (Враца)Етър (Велико Търново)Левски (София)Локомотив (Пловдив)Лудогорец (Разград)Монтана (Монтана)Славия (София)Царско Село (София)ЦСКА (София)ЦСКА 1948 (София)Черно море (Варна) Локомотив (София)Марек (Дупница)Черноморец (Бургас)Дунав (Русе)

ИЗВЪНРЕДНО: Конгрес на БФС няма да има тази година

ИЗВЪНРЕДНО: Конгрес на БФС няма да има тази година

Novsport

Конгрес на Българския футболен съюз няма да има през 2020 година. Във вторник е планирана среща на върха, която да узакони решението. Временният президент Михаил Касабов и вицето Емил Костадинов ще разговарят със спортния министър Красен Кралев и здравния Костадин Ангелов заради насрочения за 11 декември най-висок форум във футбола. Запазена е зала в НДК, но в нея трябва да влязат около 800 души - делегати на клубове, репортери и гости. При сегашната обстановка в България подобно събиране на едно място на закрито е напълно невъзможно.

Така футболът ни остава в мъртва хватка. Преди повече от година след призива на премиера Бойко Борисов оставка подаде президентът Борислав Михайлов. Оттогава легендарният вратар не се е появявал на футболно събитие. Касабов пое функциите временно, но няколко опита за свикване на конгрес удариха на камък.

Единствените официално обявени кандидати за президент са Христо Портоанов и Христо Христов. А очакваните да влязат в играта са Емил Костадинов, Петър Величков и Иво Ивков. Ако има извънреден конгрес, новият президент ще управлява само до февруари 2022-а, когато трябва е е редовният. Все по-голям става шансът Касабов, който не иска да се кандидатира, да продължи да бъде №1 във футбола ни още 16 месеца.

Novsport


Покажи новините за отбор

ЦСКА
Левски
Славия
Черно море
Локомотив
Ботев
Берое
Ботев
Етър
Монтана
Лудогорец
Арда
Царско Село
ЦСКА 1948