Арда (Кърджали)Берое (Стара Загора)Ботев (Пловдив)Ботев (Враца)Витоша (Бистрица)Дунав (Русе)Етър (Велико Търново)Левски (София)Локомотив (Пловдив)Лудогорец (Разград)Славия (София)Царско Село (София)ЦСКА (София)Черно море (Варна) Локомотив (София)Марек (Дупница)Черноморец (Бургас)Спартак (Варна)

Илиан Илиев: Венци Стефанов говори небивалици, срамно е!

Илиан Илиев: Венци Стефанов говори небивалици, срамно е!

Novsport

Треньорът на Черно море Илиан Илиев изрази своята гледна точка за случилото се след мача със Славия снощи и коментира изявлението на Венцеслав Стефанов, който каза, че шеф на „моряците” е ударил футболиста на „белите“ Емил Виячки в тунела на „Тича”.

„Венци Стефанов не е прав да защитава поведението на отбора си, след като през последните години непрекъснато повтаря, че ще играят футбол и ще налагат млади играчи, а срещу нас нито пуснаха млади играчи, нито играха футбол. Те предложиха ритане и блъскане, така че обвиненията на Венци Стефанов са напълно неадекватни. Още по-малко да защитава и толерира поведение, като това на този „футболист” Виячки“, категоричен бе Илиан Илиев пред Петел.

„Да, с Венци Стефанов сме приятели. Той ме носи на ръце от стаята, след като ме оперираха в Гърция. Но това не означава, че трябва да си мълчим пред неправдата и това грозно поведение, което предложиха Славия. Вместо Венци Стефанов да се извини, той говори небивалици. Вчера Антон Велков беше на мача. После Венци ще каже, че нямало футболисти от Славия в националния отбор. Кой от техните да извикат, като играят така? Или да извикат Вълков да им свири следващия мач.“

„Пак повтарям, Венци Стефанов трябваше да се извини на българската общественост. Да каже - бяхме дошли за точка, но начинът, по който постигнахме целта си, не беше толкова красив. Относно това, което се случи в тунела след мача – той каза, че техният „футболист” Виячки е бил ударен от някого. Виячки обаче е всичко друго, но не и футболист. Той може да ритне, да удари, да провокира или да наплюе някой, но футбол не може да играе. Защото футболът се играе с топка. Виячки твърди, че е бил ударен от някой, а на камерите се вижда, че никой не го е удрял. Срамно е това, което каза той на нашия административен директор Тодор Великов – че е на един шамар живот. Вместо в Славия да го накажат за подобно обидно отношение към 73-годишна легенда, както и неговите съотборници, които на излизане показваха средни пръсти на публиката ни и я провокираха, Венци Стефанов тръгва да защитава и толерира тази арогантност и наглост. Това е срамно и недопустимо. Иначе за мача, със сигурност можехме да потърсим и по-добре победата. Но, когато две минути се играе, а после две минути съперниците се търкалят и симулират, и се вдигат картони, така се получава”, допълни Илиев.

Novsport


Покажи новините за отбор

ЦСКА
Левски
Славия
Черно море
Локомотив
Ботев
Дунав
Берое
Ботев
Етър
Лудогорец
Витоша
Арда
Царско Село