Илиан Илиев: Не съм фен на такива разгромни резултати, тъй като не влияят добре на психиката

Илиан Илиев: Не съм фен на такива разгромни резултати, тъй като не влияят добре на психиката

Topsport.bg

11-02-2024, 19:11

Старши треньорът на Черно море Илиан Илиев коментира контролната на варненци срещу Добруджа, завършила 5:0 за домакините.

"Както и друг път сме го казвали резултатите първо лъжат и второ - не са важни. Важното беше да покажем желание и да сме малко по-свежи и пъргави. От тази гледна точка сме доволни. Не съм привърженик на такива разгромни резултати точно преди първенството, тъй като някой път не влияят добре на психиката на футболистите, в смисъл отиваме в някаква друга крайност.

Така че от желанието на всички сме доволни, видяхте, че като направихме смените, като влязат нови хора естествено не са в ритъма на мача и се получат такива неща. Днес се получаваха нещата в атака, но казах - не бива да се залъгваме, тъй като ни предстоят сериозни мачове и там напред нещата се получават на моменти, но трябва и в дефанзивен план малко да сме по-бързи в прехода, с добри играчи, ако им оставиш време да мислят е проблем."

Запитан дали е доволен от показаното от дошлия на проби в отбора румънски футболист Андреяс Калкан, който игра на левия фланг Илиев посочи - "Ще седнем, ще обсъдим с другите треньор и тогава... Има време, ще разберете, ако решим да го привличаме."

Последва въпрос дали вече има в главата си титулярния състав за първия мач срещу Лудогорец специалистът посочи, че го няма и има въпросителни предвид на това, че Алекс Фернандес, според това, което има като перспектива и очаквания за трансфер - там са ни съмненията около състава. Но има повече от една седмица от мача, дайте да не избързваме със състави и т.н., важно е да сме живи и здрави, и в сряда започваме да се готвим за мача с Лудогорец, каза Илиев.

Националният селекционер допълни, че Исмаил Иса е контузен, става дума за пресечен мускул, и за да се избегнат усложнения, са го запазили за днешния мач. "Даниел Димов все още е с болки в аддуктора, за съжаление може би ще пропусне първия мач, дано да е готов за ЦСКА", каза още специалистът.

Източник: Topsport.bg

Последни новини