Как се ползва функцията MatchCombo в Betano

Как се ползва функцията MatchCombo в Betano

21-02-2022, 13:11

Всеки букмейкър има рецепта за правенето на добри и забавни прогнози в своята платформа. След като отдавна не правим  своите прогнози с хартиен фиш, а използваме онлайн пространството, букмейкъри като Betano са готови да приемат и най-смелите прогнози на един запалянко. Точно по тази причина обръщаме внимание и на така нареченият Match Combo. Името най-вероятно трябва да ни подсказва, че става въпрос за комбиниране на прогнози, но те обикновено са познати като: акумулаторен залог или множествен залог. Мач Комбо в този случай има известни прилики, но и някои основни разлики.

Нека си представим, че се задава едно особено драматично дерби, в което два отбора ще премерят сили. Знаем, че ще има драма на терена в комбинация с точни попадения, картони и още много други. Обикновено можем да направим няколко залога за една среща, но Мач Комбо в това отношение има малко по-различен поглед над играта и позволява на клиентите да направят една по-добра селекция, като обединят няколко пазара за среща под шапката на един залог.

Какво имаме предвид? Да кажем, че искаме да отбележим даден играч за голмайстор, прогнозираме по-високо наличие на брой корнери и след това се насочваме към агресивните играчи и броят картони, които могат да се раздадат от рефера. Този оператор знае, че всеки един почитател би искал да направи една абсолютна дисекция на въпросното дерби, но понеже подобни видове залози често са увличащи, за всеки клиент има  ограничен брой селекции – те са от 2 до 7. Причината е, че според този букмейкър, това е санитарният максимум – тоест в този интервал, броят селекции имат разумен шанс да се случат. Над съответното число ще открием, че процентът започва да се понижава и обикновено не е в полза на самите играчи.

Как се уреждат залозите в такива случаи? След като един клиент направи съответния брой селекции, операторът автоматично събира всички налични коефициенти и ги умножава на база направения залог. По този начин всеки може да играе с разумни средства и да повишава своята евентуална печалба. Логично е, че уреждането на успешна прогноза в Мач Комбо може да се случи само и единствено след като всички селекции са познати. Ако една е губеща, то целият залог също ще се смята за неуспешен.

Разбира се, докато самият оператор има някакви механизми за редуцирането на риска и се стреми да остави по-добри и високи шансове на аудиторията, не трябва да забравяме, че разумната игра е от особено значение. Обикновено високите коефициенти от броя селекции не означават, че спортният фен задължително ще получи тази печалба. Нито един букмейкър не предоставя никакви гаранции за успех и точно по тази причина имаме ограничаване на селекциите. Освен това е препоръчително винаги да бъдем разумни относно стойността на залозите. В спортните прогнози основната идея е да се предлага забавление и спортна емоция, преследването на високи печалби не трябва да бъде в основата на играта. Впрочем много често някои експерти посочват, че когато един потребител се насочи в тази посока, загубите му са гарантирани.

Самите Мач Комбо предложения са доста добри и позволяват на всеки един клиент да се забавлява и да вземе максимума от любимата среща. Често се случва именно такива залози да се превърнат в легендарен статус, особено след като селекциите са по-скоро комични, отколкото реални. Въпреки това има фенове, които са познали точния брой жълти картони в една среща, особено ако в нея са налични играчи като Пепе и Серхио Рамос. По-важното обаче е да използваме тази възможност за забавление и удоволствие.