Арда (Кърджали)Берое (Стара Загора)Ботев (Пловдив)Ботев (Враца)Етър (Велико Търново)Левски (София)Локомотив (Пловдив)Лудогорец (Разград)Монтана (Монтана)Славия (София)Царско Село (София)ЦСКА (София)ЦСКА 1948 (София)Черно море (Варна) Локомотив (София)Марек (Дупница)Черноморец (Бургас)Дунав (Русе)

Как ще действа БФС след думите на Букарев?

Как ще действа БФС след думите на Букарев?

Novsport

Наставникът на сигурния изпадащ от efbet Лига Асен Букарев обяви сензационно пред национален ефир, че е правен опит тимът му да легне наЦарско село.
Обажданията били приятелски, но за сметка на това от доста места. Както е известно, съставът на Любослав Пенев победи с 1:0 в Бистрица.

"Видяхте, че ние винаги играем феърплей, както бе и днес. Защото от много места ни търсеха да дадем мача. Да легнем на Царско село и да ги пуснем. Това няма как да стане, докато съм треньор, където и да е. Визирам приятелски обаждания, да ги пуснем по симпатия, а не за пари. Чисто по съседски", бяха точните думи на Букарев веднага след мача.Самото изказване със сигурност ще отвори изключително много работа на БФС и комисията по феърплей в централата. Интересно е какво ще е становището на централата, след като проучи случая. Защото от Витоша трябва да кажат директно имената на хората, които са ги търсили, за да искат "бистришките тигри" да дадат срещата, а те явно са много, по думите на Букарев.

Тъжното е, че футболът ни, който и без това е на дъното и се разяжда от ежедневни разправии на всякакви нива, е забъркан в още един голям скандал. Този може да се окаже на темата, която за УЕФА и ФИФА, заедно с расизма, не търпи никаква толерантност.Последните години съмненията за уредени мачове у нас чувствително намаляха, което е хубава новина, но интересното е, че няколко пъти бе замесено името на Царско село. През април 2018 година от БФС съобщиха, че топченгета са отишли да наблюдават срещата между Оборище и Царско село от Втора лига. Сигналът тогава бил подаден от Системата за ранно предупреждение на УЕФА, откъдето на няколко пъти били получавали информации за съмнителни мачове на двата отбора. В началото на този сезон пък през юли 2019 година дисциплинарната комисия към БФС порицава и наказва с глоба от 5000 лева Царско село за съмнителни мачове съсСтрумска славаот Втора лига и Купата на България.

Ето тогавашното официалното съобщение на БФС:

На база сезиране от Експерт по почтеността в БФС за сезон 2018/2019, на основание чл. 46, ал.6, б. В от ДП /2018/2019/ – ДК наказва ФК „Царско село“ гр. София с порицание и имуществена санкция в размер на 5000 лева. На база сезиране от Експерт по почтеността в БФС за сезон 2018/2019, на основание чл. 46, ал.6, б. В от ДП /2018/2019/ – ДК наказва ФК „Струмска слава“ гр. Радомир с порицание и имуществена санкция в размер на 5000 лева.

"Съд до дупка. Не може без доказателства да се хвърлят подобни обвинения. Нека прокуратурата да се намеси. Ще се съдим до последно с тези, които ни обвиняват без да имат доказателства", заяви тогава собственикът на Царско село Стойне Манолов.

Именно това е крайно време да се случи. Прокуратурата и МВР да се самосезират, ако държавата иска в България да има развитие на най-обичания спорт, който изживява най-тежките си дни.

Novsport


Покажи новините за отбор

ЦСКА
Левски
Славия
Черно море
Локомотив
Ботев
Берое
Ботев
Етър
Монтана
Лудогорец
Арда
Царско Село
ЦСКА 1948