Арда (Кърджали)Берое (Стара Загора)Ботев (Пловдив)Ботев (Враца)Витоша (Бистрица)Дунав (Русе)Етър (Велико Търново)Левски (София)Локомотив (Пловдив)Лудогорец (Разград)Славия (София)Царско Село (София)ЦСКА (София)Черно море (Варна) Локомотив (София)Марек (Дупница)Черноморец (Бургас)Спартак (Варна)

Кашата с контузиите в Левски започва да пари

Кашата с контузиите в Левски започва да пари

Novsport

Левски май ще се окаже в плен на една слабост, която новото ръководство не успя да реши. От лятото досега се смениха трима лекари, а в крайна сметка се прибегна и до човек от школата, който да поеме нещата. Но ситуацията не е добра.

Краят на есента наближава, а с него и правото на грешките. А на този фон шестима контузени, при това все офанзивни играчи, е направо самоубийство.

Липсата на Найджъл Робърта, Филипе Нашименто, Франко Мазурек, Станислав Костов, Насиру Мохамед и Илия Юруков бе осезаема в Коматево, където смените на Хубчев бяха повече за статистиката, отколкото да доведат до промяна в играта. Не можеш да очакваш, че това ще се случи с едно момче на 17 години (б.р. Мартин Д. Петков) ще направи това.

Не е ясно също колко от контузените ще „възкръснат" по време на паузата в първенството. Единият уж тренирал един ден, после два почива. От „Герена" така и не идва ясна информация какво точно е състоянието на въпросните играчи, ако не броим Станислав Костов, който е твърдо отписан до Нова година. Той обаче мина през истинска Голгота, докато се вземе решение, че трябва да бъде опериран.

Някъде в този момент трябваше да светне лампата, че на „Герена" има сериозен проблем. Няма лекар, който да тропне по масата и да каже на Петър Хубчев - „Този го забрави!". А това все пак е водещият голмайстор на отбора. Не блед юноша или пълнеж за бройка в състава.Липсата на Мазурек и Нашименто пък доведе до безсмислената трансформация на Паулиньо в нещо като плеймейкър. Срещу Етър този номер мина, но бе ясно, че стомната бързо ще се счупи. Бразилецът явно не се чувства добре на този пост и това се видя ясно в Коматево.

Видя се също така, че Левски страда и от липсата на лидери. Защото освен Миланов и Горанов явно друг не може да влезе в тази роля. Вижда се от небето. Ясно е, че „сините" имат нужда от качество в селекцията, но най-важното е първо да си оправят нещата на „Герена". Просто без силен медицински щаб няма смисъл да хвърлят пари на вятъра за играчи.

Novsport


Покажи новините за отбор

ЦСКА
Левски
Славия
Черно море
Локомотив
Ботев
Дунав
Берое
Ботев
Етър
Лудогорец
Витоша
Арда
Царско Село