Арда (Кърджали)Берое (Стара Загора)Ботев (Пловдив)Ботев (Враца)Витоша (Бистрица)Дунав (Русе)Етър (Велико Търново)Левски (София)Локомотив (Пловдив)Лудогорец (Разград)Славия (София)Царско Село (София)ЦСКА (София)Черно море (Варна) Локомотив (София)Марек (Дупница)Черноморец (Бургас)Спартак (Варна)

КОНТРА: Ботев Пд и Черно море са против прекратяване на първенството!

КОНТРА: Ботев Пд и Черно море са против прекратяване на първенството!

Novsport

Ботев Пд и Черно море не подкрепят разпространена по-рано през деня декларация за незабавното прекратяване на Efbet Лига и приемане на временното класиране за крайно. Двата клуба не са се подписа под искането, както се твърдеше някъде.

Прокуристът на Ботев Асен Караславов използва официалния сайт на "канарчетата", за да изрази мнението си.

"Ние сме запознати с публикуваното в медиите писмо. На този етап, нашият клуб не е съгласен с решение за прекратяване на първенството."

"Отборът на Ботев винаги е бил за това битките да се решават на терена, а не извън него. Поради тази причина, ние искаме шампионатът и мачовете за купата на България да се изиграят."

"От мое име и от името на всички в клуба, призовавам цялата общественост към спазване на обявените мерки от правителството на Република България срещу разпространението на Covid-19", заяви Асен Караславов.

От Черно море също заявиха, че никой от ръководството не е поставял въпроса за спиране на шампионата и че са научили от интернет за въпросната декларация.

Бъдещето на родния футбол ще се дебатира в понеделник на сбирка между клубовете и Българския футболен съюз.

Novsport


Покажи новините за отбор

ЦСКА
Левски
Славия
Черно море
Локомотив
Ботев
Дунав
Берое
Ботев
Етър
Лудогорец
Витоша
Арда
Царско Село