Арда (Кърджали)Берое (Стара Загора)Ботев (Пловдив)Ботев (Враца)Витоша (Бистрица)Дунав (Русе)Етър (Велико Търново)Левски (София)Локомотив (Пловдив)Лудогорец (Разград)Славия (София)Царско Село (София)ЦСКА (София)Черно море (Варна) Локомотив (София)Марек (Дупница)Черноморец (Бургас)Спартак (Варна)

Красен Кралев: Имаме реални шансове за Евро 2028 или Евро 2032

Красен Кралев: Имаме реални шансове за Евро 2028 или Евро 2032

Novsport

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев говори относно кандидатурата на България в коалиция с Румъния, Гърция и Сърбия за Евро 2028 и Евро 2032 по футбол.

Кралев даде яснота относно плановете за строеж на три или четири стадиона с капацитет от 30 000 зрители. Това се случи на днешното откриване на кампанията Be active.

"Забавихме се малко, защото имаше избори в Гърция и Румъния през лятото. Всичко е наред и през средата на октомври предстои среща в Букурещ. Там ще имаме по-голяма яснота. В Румъния няма промяна, в Гърция изчакваме, защото има промяна. Даваме време на министъра да се запознае. Чакаме с нетърпение тяхното становище.

Гърция бяха инициаторът за издигането на тази кандидатура. Изключително важно е те да поддържат тази позиция. Нашата позиция е да кандидатстваме за Европейско първенство, защото там имаме реални шансове за 28-а или 32-а година. На нас ще ни отива повече. По-малък е капацитетът на стадионите. Три или четири стадиона с капацитет от 30 000 души могат да бъдат построени. Имаме и инфраструктурата. Важното е да имаме подкрепата от другите държави в тази коалиция", заяви министърът.Относно ситуацията във волейбола и шансовете на тима да се класира за олимпиадата в Токио 2020, Красен Кралев сподели:“Волейболът е много важен спорт за нас и участието ни на Олимпийските игри в Токио 2020 е от огромно значение. Важно е да успеем. Волейболът е един от спортовете, за които сме инвестирали най-много средства.

Основната ни цел и политика е повече млади хора да се запишат и тренират. И да има по-голяма масовост. Не успяхме изцяло. Имаше голям наплив на деца по време на провеждането на Европейското (2015) и Световното първенство (2018) в България, но не успяхме напълно.Изпуснахме мачбол срещу Бразилия във Варна… Безспорно Бразилия е най-добрият отбор в света, но бяхме много близо да ги победим и да се класираме за Олимпиадата”, добави министърът на спорта.

“Сега самата федерация трябва да вземе решение как да мотивира волейболистите ни. Резултатът ни на Евроволей 2019 се повлия от загубения мач срещу Бразилия във Варна. Вчера, на връщане от Баку, пътувах от Истанбул заедно с волейболните национали. Говорих с Теодор Салпаров и с Цветан Соколов. Моята оценка е, че в чисто психологически план не издържахме срещу Словения…

Сега във волейболната федерация трябва да си решат какво да правят. Можеше ли тези, които са извън отбора да помогнат? Все още имаме шансове да се класираме за Токио 2020”, завърши Кралев пред Sportal.bg.Министърът на младежта и спорта даде яснота и по въпроса с реконструкцията на стадион "Българска армия".

"Работим. В момента се подготвя създаването на дружество, има и издадена виза. Проектантите работят. Има процес, който трябва да бъде извървян", обясни Красен Кралев.

Novsport


Покажи новините за отбор

ЦСКА
Левски
Славия
Черно море
Локомотив
Ботев
Дунав
Берое
Ботев
Етър
Лудогорец
Витоша
Арда
Царско Село