Арда (Кърджали)Берое (Стара Загора)Ботев (Пловдив)Ботев (Враца)Етър (Велико Търново)Левски (София)Локомотив (Пловдив)Лудогорец (Разград)Монтана (Монтана)Славия (София)Царско Село (София)ЦСКА (София)ЦСКА 1948 (София)Черно море (Варна) Локомотив (София)Марек (Дупница)Черноморец (Бургас)Дунав (Русе)

Крушарски: Всеки търси кусури на другия и гледа как да го прекара

Крушарски: Всеки търси кусури на другия и гледа как да го прекара

Novsport

Собственикът на Локомотив Пловдив - Христо Крушарски, даде интервю за Gong.bg минути след днешната среща на БФС, на която се взе решение шампионатът да бъде подновен. Той попита при това положение кога отборите ще се подготвят за мачовете. В типичния си стил бизнесменът предложи да футболните деятели да седнат на една маса и да обсъдят сложната ситуация. И ако се наложи, да се ударят по един шамар.

- Г-н Крушарски, какъв е вашият коментар за решението взето на работната среща в Бояна днес, след като се постави цел започване на първенството през месец май?
- Това е ясно, но дали ще започне през месец май? Това е въпросът. Това, което видях набързо, защото пътувам за Стара Загора, че от 1-ви или 15-и ще стартира първенството. Добре, започваме на първи, но кога ще се подготвят отборите? Или не трябва да го правят?

- Може би са им необходими поне две седмици за подготовка?
- Контравъпрос? Кога? Поне две седмици по-рано. Добре, но има забрана за събиране на хора на едно място. Днес бях на стадион „Локомотив“ и видях, че има жандармерия. Какво ще правим?

- Знаете, може би, за една легендарна песен на Куин – „Шоуто трябва да продължи“. На това мнение ли сте?
- Трябва твърдо да кажем на хората, моите уважения, първенството ще започне на 1-ви или на 15-и. Хайде ще кажем второто, защото е по-реална дата. Отборите могат да започнат да се готвят от първи. Но това трябва да е съгласувано и да бъде свършено. Този път не отборите, а някой от горе, трябва да си свърши работата. Тези, които дават предложенията, да седнат и да си направят добре математиката, защото минимум десет дни трябват на отборите, за да се подготвят.- Дори първенството да започне през май, оптимист ли сте, че може да се играе пред пулбика?
- В никакъв случай няма да има публика. Как ще има? Месец май ще е пикът на вируса. Това, което се говори и пише, май някой не го чете. Това казаха лекарите. А гледат да правят само сеирчета.

- Мислите ли вече в насока съкращаване на разходите в клуба?
- Оформям договорите за следващата година. Днес говорих с двама, на които им изтичат, а след дни ще го направя и с третия, на който му изтича контрактът. Аз съм си направил математиката. Има някои, които ще си тръгнат. Чакам треньорът да се върне и да седнем, за да се съберем. Оттам нататък нашият бюджет е направен. Ще говорим за тези месеци, в които са си починали, да вземат по-малко пари за почивката. Това ще се разберем. Говоря за моята къща. Другите да се оправят. Изкараха ме с Петър Пешев, че едва ли не двамата сме подстрекавали нещата. Напротив, предлагаме, а не подстрекаваме. Предлагаме варианти.

- Какви поуки според вас в момента трябва да си извадят всички футболни хора?
- Това, което казах още преди две седмици – стига сте се правили на медийни звезди и стига сте говорили за хората, с които не сте на една маса. Дайте да седнем на една маса, най-накрая, да си ударим по един шамар и да започнем да правим нещо. А не само да намираме маана, защото като гледам всичките колеги сме от Трънския край. Знаете ли защо?

- Защо?
- Трънчанинът най-обича да намира маана, което правят в момента. Всеки търси кусури на другия и гледа как да го прекара.

Novsport


Покажи новините за отбор

ЦСКА
Левски
Славия
Черно море
Локомотив
Ботев
Берое
Ботев
Етър
Монтана
Лудогорец
Арда
Царско Село
ЦСКА 1948