Арда (Кърджали)Берое (Стара Загора)Ботев (Пловдив)Ботев (Враца)Етър (Велико Търново)Левски (София)Локомотив (Пловдив)Лудогорец (Разград)Монтана (Монтана)Славия (София)Царско Село (София)ЦСКА (София)ЦСКА 1948 (София)Черно море (Варна) Локомотив (София)Марек (Дупница)Черноморец (Бургас)Дунав (Русе)

Крушарски за селекцията: Преговаряме с двама, повече не ни трябват

Крушарски за селекцията: Преговаряме с двама, повече не ни трябват

Novsport

„Вече мислим за селекцията. Имаме към 15 добри футболисти, които са ни достатъчни. Повече такива не ни трябват. Целта е да вземем поне двама, които да вдигнат нивото на отбора.“

Това заяви собственикът на Локомотив (Пловдив) Христо Крушарски и разкри, че носителят на Купата на България води преговори с двама нови от родното първенство, които се надява да привлече.

Според последните информации един от тях е Марселиньо, чийто договор с Лудогорец изтича и няма да бъде подновен.

„Вече имаме набелязани имена и в момента преговаряме. На този етап сме се насочили към български футболисти. Трябва да надграждаме", заяви Крушарски пред Гонг, а междувременно заместник-кметът на Пловдив Пламен Райчев съобщи, че идейната концепция за реконструкцията на стадион "Локомотив" вече е внесена в Общината.

"Предстои на нейна база да изработим техническото задание, като заедно с това ще се подготви и тръжната документация. Обществената поръчка за реконструкцията на стадион "Локомотив" също ще бъде подадена за предварителен контрол в АОП и може да бъде избрана, което ще забави обявяването на поръчката с около 2 седмици", посочи Райчев и уточни, че ако поръчката не бъде избрана за предварителен контрол, Община Пловдив ще има готовност да я обяви на страницата на АОП.„Линейният график след това е същият като при процедурата при стадион "Христо Ботев" - 30 работни дни за получаване на оферти, приблизително същият срок за работа на комисиите по документите в зависимост от броя оферирали, като успоредно с това ще върви и изборът на строителен надзор.“

Стана ясно още, че пловдивският кмет Здравко Димитров ще посрещне Локомотив (Пловдив) със спечелената Купа на България в гербовата зала на Общината на 6 юли (понеделник) в 20:00 часа.

Преди това „черно-белите“ фенове и футболистите на отбора ще се съберат на клубния стадион в парк "Лаута", откъдето ще се отправят на шествие към площад "Стефан Стамболов".

"Стана традиция да празнуваме спечелването на отличия заедно с елитните пловдивски клубове, надявам се, че и в понеделник ще има празнична атмосфера", коментира кметът Здравко Димитров и поясни, че програмата може да бъде нарушена единствено заради увеличаващите се случаи с коронавирус.

Novsport


Покажи новините за отбор

ЦСКА
Левски
Славия
Черно море
Локомотив
Ботев
Берое
Ботев
Етър
Монтана
Лудогорец
Арда
Царско Село
ЦСКА 1948