Арда (Кърджали)Берое (Стара Загора)Ботев (Пловдив)Ботев (Враца)Витоша (Бистрица)Дунав (Русе)Етър (Велико Търново)Левски (София)Локомотив (Пловдив)Лудогорец (Разград)Славия (София)Царско Село (София)ЦСКА (София)Черно море (Варна) Локомотив (София)Марек (Дупница)Черноморец (Бургас)Спартак (Варна)

Майкъла: Новият стадион ще струва към 60 милиона

Майкъла: Новият стадион ще струва към 60 милиона

Novsport

Бившият играч и директор в ЦСКА Георги Илиев - Майкъла коментира обявената оценка на стадион "Българска армия" и базата в Панчарево от 32,3 милиона лева. Сумата беше посочена от комисия оценители, като това ще е вноската, с която държавата ще участва в съвместното дружество сЦСКА. От клуба трябва да внесат паричната равностойност. Сумата предизвика напрежение сред феновете, които очакваха оценка малко над 20 милиона, но Майкъла смята, че няма нищо тревожно.

"Каквато е оценката - такава. Това няма голямо значение, тъй като тези пари така или иначе би трябвало да влязат в реконструкцията на стадиона. Реално това е гаранция, че клубът ще направи съоръжението. А действително "Армията" вероятно ще струва не по-малко от 60 милиона. И друг път съм предлагал да се продаде името на стадиона на някой голям спонсор, който да помогне със сумата. Оттук вече не виждам какво може да спре реконструкцията.

Беше измислено как да се случат коректно нещата между клуба и държавата. Най-важното е, че феновете подкрепят това намерение. Стадионът е най-важното, а не толкова трофеите в тази ситуация", казва Майкъла пред "Тема Спорт".

"Все още не съм чул играчите или треньорите да са си намалили заплатите. Според мен инициативата трябва да дойде от тяхна страна. В този момент е редо да се помогне на клуба по този начин", допълва Илиев.

Novsport


Покажи новините за отбор

ЦСКА
Левски
Славия
Черно море
Локомотив
Ботев
Дунав
Берое
Ботев
Етър
Лудогорец
Витоша
Арда
Царско Село