Арда (Кърджали)Берое (Стара Загора)Ботев (Пловдив)Ботев (Враца)Етър (Велико Търново)Левски (София)Локомотив (Пловдив)Лудогорец (Разград)Монтана (Монтана)Славия (София)Царско Село (София)ЦСКА (София)ЦСКА 1948 (София)Черно море (Варна) Локомотив (София)Марек (Дупница)Черноморец (Бургас)Дунав (Русе)

Нанков: ЦСКА следва модела на Лудогорец, но с по-евтини футболисти

Нанков: ЦСКА следва модела на Лудогорец, но с по-евтини футболисти

Novsport

Анатоли Нанков коментира в студио "Дерби" ситуацията в родния футбол.

Ето какво каза един от емблематичните представители на футбола ни, по-специално в историята на ЦСКА:

"Прави ми впечатление, че първенството е интересно. Има интрига с изключение на първото място, защото Лудогорец натрупа сериозен точков актив.

Надолу всичко е много интересно. Не казвам, че нивото на футбола се е качило, не е много високо. Изключвам няколко отбора, които имат по-добри футболисти.

Малко наши футболисти играят зад граница. Нивото ни пада с всяка година, за съжаление. Трябва да направим рестарт, някаква стратегия да променим нещо. Не може да продължим да кретаме. Трябва и държавата да помогне, защото когато си финансово нестабилен - креташ.

Аз съм "за" младите да се развиват, но не може без качествени чужденци. А ние взимаме евтини. Няма смисъл да взимаш евтини футболисти, които по никакъв начин не са по-добри от българите. Изключвам Лудогорец, които купуват футболисти за немалко пари. Логично е да са първи предвид инвестициите.

ЦСКА следва политиката и модела на Лудогорец, но с по-евтини футболисти. Направиха силна есен в Европа. Това не е малка крачка. Продадоха футболисти. Има възвръщаемост на средства. Ако не бяха играли в Лига Европа, едва ли щяха да продадат Антов и Али Соу за такива суми.Радващо е, че Валентин направи такъв трансфер. Доста млад започна да играе в мъжкия отбор, адаптираха го и направи силен трансфер. Дай Боже да се утвърди и направи кариера. Дано и други български футболисти излязат в такива отбори. Каза ми, че нивото и учебно-тренировъчният процес в Италия са по-високи от нашите.

Виждате от мачовете на националния отбор, че изоставаме във всички компоненти на играта. В абсолютно всичко. Дано променим начина си на мислене и работа, за да се върнем след години на малко по-високо ниво от момента.

Всички сме виновни за състоянието на българския футбол - президенти, собственици, треньори", коментира Нанков.

Novsport


Покажи новините за отбор

ЦСКА
Левски
Славия
Черно море
Локомотив
Ботев
Берое
Ботев
Етър
Монтана
Лудогорец
Арда
Царско Село
ЦСКА 1948