Арда (Кърджали)Берое (Стара Загора)Ботев (Пловдив)Ботев (Враца)Етър (Велико Търново)Левски (София)Локомотив (Пловдив)Лудогорец (Разград)Монтана (Монтана)Славия (София)Царско Село (София)ЦСКА (София)ЦСКА 1948 (София)Черно море (Варна) Локомотив (София)Марек (Дупница)Черноморец (Бургас)Дунав (Русе)

Нито COVID-19, нито съдиите успяха да спрат Черно море!

Нито COVID-19, нито съдиите успяха да спрат Черно море!

Novsport

Едва ли някой български отбор ще се озове в по-тежка ситуация преди мач, както се случи с Черно море. Да си лишен от 10 основни футболисти и двама треньори преди най-важния си мач е удар, който никой във Варна не е очаквал.

Едва ли са били много оптимистите сред феновете на "моряците", които са очаквали победа. Събитията, обаче показаха, че Черно море е велик клуб за българския футбол и никога не бива да бъде отписван. Гениалният гол на Исмаил Иса, който би могъл да бъде украшение на всяко едно първенство в Европа, хвърли "зелено-бялата" част на Варна в делириум, а този мач безспорно влиза във вековната история на клуба като един от най-паметните.

Двубоят с Арда показа и нещо още по-положително - варненският клуб разполага с отлично поколение юноши, които вървят по пътя на Мартин Минчев. Доста от тях днес направиха бойното си кръщение със зелената фланелка, хвърляйки се в "окопите на фронта". Надъханите младоци начело с Денислав Ангелов, показаха истински какво е да играеш със сърце и душа за родния си тим и след тази победа заслужиха мястото си в семейството на Черно море.

Освен срещу COVID-19, осакатеният отбор на Черно море трябваше да води битка и със съдиите. Поведението на пловдивчаните Радослав Гидженов и Георги Стамболджиев на моменти преминаваше здравия разум.Ситуациите са много: изключително дискусионен първи жълт картон за Кардосо, поредица от неотсъдени очевидни нарушения в полза на Черно море, неотсъдена игра с ръка на Арда и като черешката на тортата - отменен кристално чист гол на Исмаил Иса в 89-та минута за измислено нарушение.

И въпреки всичко това Черно море продължава напред и продължава да мечтае, а Арда приключва участието си в елита в своя исторически първи сезон в него.

Novsport


Покажи новините за отбор

ЦСКА
Левски
Славия
Черно море
Локомотив
Ботев
Берое
Ботев
Етър
Монтана
Лудогорец
Арда
Царско Село
ЦСКА 1948