От общината не се явиха на среща с феновете на Ботев (Пд)

От общината не се явиха на среща с феновете на Ботев (Пд)

Topsport.bg

22-09-2022, 21:22

Феновете на Ботев (Пловдив) се събраха пред Община Пловдив в търсене на отговори за довършването на строежа на стадион "Христо Ботев". Над 300 привърженици на "канарчетата" бяха пред сградата на градската управа, за да поискат среща с отговорните лица за строителството на съоръжението.

Както е известно, феновете на жълто-черните поканиха официално кмета на Пловдив Здравко Димитров, строителя и архитекта на стадион "Христо Ботев" да се срещнат с тях, за да дадат отговор на въпроса кога "Колежа" ще бъде завършен в цялостен вид. От градската управа обаче забраниха на привържениците на организират подобно мероприятие с аргумента, че това би създало предпоставки за напрежение и безредици в условията на предизборна кампания. Поради тази причина никое от поканените отговорни лица за строителството на съоръжението не присъства на събитието.

Въпреки забраната, привържениците на Ботев излязоха на площад "Стефан Стамболов" в центъра на Пловдив и със скандирания "Искаме си "Колежа" отново потърсиха отговор на въпроса кога стадион "Христо Ботев" ще бъде завършен.

"От април 2020 година се чакат сметки за стадиона и след две години и половина отново сме тук със същите въпроси. Още не знаем за какво ще бъдат похарчени 25-те милиона лева, отпуснати от държавата за строителството на съоръжението. През 2019 година беше внесен проект, миналата година също беше внесен нов такъв, а в началото на тази имаше трети внесен проект. До сега трябваше да са усвоени тези пари. Стадион "Локомотив" се строи нормално и няма проблем, но при нас винаги има. Искаме нормален, откровен и честен отговор. Как феновете ще плащат за общински стадион? Привържениците на Левски събират пари, за да си спасяват отбора, а не да си строят стадиона. Призивът на кмета на Пловдив феновете на Ботев да събират пари за строежа на стадион "Христо Ботев" беше леко нелеп.", заяви членът на Сдружение ПФК Ботев Пловдив Атанас Стафунски.

"След четири месеца изтича срокът за довършване на стадиона в окончателния му вид, което няма как да се случи и срокът да бъде спазен. Обикновено, при такива проекти проблеми възникват при липса на финансиране. В случая обаче парите са налични, но не е ясно как те се усвояват. Вероятно, от началото на обществената поръчка за строежа на стадион "Христо Ботев" до сега, са усвоени около половината от средствата, отпуснати от държавата. Участниците в строителния процес трябва да обяснят защо се бавят с изпълнението на проекта. Днес сме се събрали, за да получим обяснение защо се случва това. Не е нормално да имаш финансов ресурс, който да не усвояваш.", коментира председателят на Сдружение ПФК Ботев (Пловдив) Борис Гиздаков.

Протестът на феновете на Ботев Пловдив премина спокойно, а от страна на клуба на събитието присъства изпълнителният директор на канарчетата Герман Чистяков.

Източник: Topsport.bg

Последни новини