Арда (Кърджали)Берое (Стара Загора)Ботев (Пловдив)Ботев (Враца)Витоша (Бистрица)Дунав (Русе)Етър (Велико Търново)Левски (София)Локомотив (Пловдив)Лудогорец (Разград)Славия (София)Царско Село (София)ЦСКА (София)Черно море (Варна) Локомотив (София)Марек (Дупница)Черноморец (Бургас)Спартак (Варна)

ОФИЦИАЛНО: Васил Божков призна, че може за остави Левски

ОФИЦИАЛНО: Васил Божков призна, че може за остави Левски

Novsport

Собственикът на Левски Васил Божков за втори път се среща с фенове на "сините". Бизнесменът заяви пред медиите, че ако бъде спрян лиценза на лотарията му, той няма да има финансовата възможност да издържа клуба. Собственикът на столичния тим също така каза, че е готов да остане в Левски, но не вижда смисъл.

"Днес АДФИ излезе с изявление, че частните лотарии не са спазили закона. Това не е така. Ние сме си платили всичко по закон. Много бързо се интерпретира какво сме платили, че сме укрили и така нататък. Тук има грубо нарушение на Конституцията на България. Не може да става въпрос целесъобразност. Конституцията трябва да се спазва. Ако ни спрат лиценза няма да имам възможност да издържам клуба. Готов съм да остана начело, но не виждам смисъл. Сега разбирам, че ще има среща между феновете, Красен Кралев и министър-председателя Бойко Борисов. Надявам се премиерът да вземе правилно решение", коментира Божков.

Собственикът на "Национална лотария" Димитър Ганев сподели, че за 11 месеца в Левски са влезли 19 милиона от спонсорства и дарения от компании, свързани с Васил Божков., а още 5 милиона са заложени като дългосрочна инвестиция минимум до 2023 година. Тогава ще се вземе решение дали това ще се вкара в капитала, или ще се опростят, като е по-вероятен е вторият вариант."Левски е погасил стари задължения в размер на над 7 милиона лева. Към момента имаме споразумение с НАП за разсрочване и спазваме всичко. От Агенцията за приходите могат да потвърдят. Нямаме просрочени задължения и сме напълно платежоспособни. Не се притесняваме от кредиторите си", заяви още Ганев.

Той разкри, че има заведено дело срещу Левски от страна на "Виваком".

Фактическият собственик на акциите на Левски Георги Попов призна че днес е бил уведомен от "Главболгарстрой", че и те ще си искат дължимото, което възлиза също на около 3 млн. лв.

Димитър Ганев обаче добави, че юристите ще оспорват тези претенции на строителната компания.

Novsport


Покажи новините за отбор

ЦСКА
Левски
Славия
Черно море
Локомотив
Ботев
Дунав
Берое
Ботев
Етър
Лудогорец
Витоша
Арда
Царско Село