Официално: Кирил Котев е новият Технически директор на БФС

Официално: Кирил Котев е новият Технически директор на БФС

Topsport.bg

02-04-2024, 16:09

Кирил Котев е новият Технически директор на Българския футболен съюз. Той наследи на тази позиция новоизбрания президент на централата Георги Иванов. Бившият защитник ще бъде пряко отговорен за работата на всички национални отбори, на треньорската школа към БФС, както и за развитието на детско-юношеския и женския футбол у нас.

Ето какво каза Котев при представянето си:

"Благодаря на президента на Българския футболен съюз, г-н Георги Иванов, за поканата да се присъединя към екипа му и да заема такава отговорна позиция. Всички заедно ще работим усилено за бъдещето на българския футбол".

В кариерата си на футболист роденият на 18 април 1982 г. в Пловдив Котев е двукратен шампион на България през 2004 г. с Локомотив (Пловдив) и през 2008 г. с ЦСКА. С "червените" печели и Купата на България през 2006 г., а през 2015-а повтаря триумфа с екипа на Черно море. След края на активната си кариера натрупва солиден управленски опит като Главен селекционер и Спортен директор на ЦСКА 1948 в периода 2018-2024 г. През това време отборът влиза в елита, стига до бронзовите медали в първенството и играе финал за Купата на България.

Източник: Topsport.bg

Последни новини