Арда (Кърджали)Берое (Стара Загора)Ботев (Пловдив)Ботев (Враца)Витоша (Бистрица)Дунав (Русе)Етър (Велико Търново)Левски (София)Локомотив (Пловдив)Лудогорец (Разград)Славия (София)Царско Село (София)ЦСКА (София)Черно море (Варна) Локомотив (София)Марек (Дупница)Черноморец (Бургас)Спартак (Варна)

Павел Колев посочи какво пречи на Левски да бъде хегемон

Павел Колев посочи какво пречи на Левски да бъде хегемон

Novsport

Изпълнителният директор на Левски Павел Колев говори след прожекцията на филма, посветен на знаменитата победа със 7:2 над ЦСКА. На събитието присъстваха много юноши на "сините", които имаха възможност да се насладят на големия успех над вечния съперник.

Колев посочи какво пречи на Левски да бъде хегемон. Той каза, че е крайно време левскарската общност да се обедини.

Шефът в Левски добави, че се работи по зимната селекция в клуба. Колев изтъкна, че няма проблем в школата на Левски, където треньори проплакаха от директора Йончо Арсов.

"За да започнем да берем плодовете на това, което треньорите работят в момента, трябва да минат няколко години. Без значение дали ще сме ние, или някой друг. Въпросът е да се спазва посоката. Посоката е не само да възпитаваме добри футболисти, но и хора, които обичат този клуб. Какви ценности се съдържат в името на Левски. Това, от което съм най-много разочарован, е, че левскарската общност все още не е единна. Когато това се случи, мисля, че няма да има кой да ни спре. За съжаление, в момента не е така. Но от гледна точка на резултати и начин на игра се движим лека-полека в правилната посока. Разбира се и там има да подобряваме много неща, но за няколко месеца няма как да оправим всичко с магическа пръчка", каза Колев, цитиран от колегите от "Спортал"."Ако Левски е в борбата за титлата в момента, това се дължи на две неща: първо - на финансовата стабилност, която настъпи след януари тази година, и второ - че Левски е нещо уникално за България. Това е много повече от футболен клуб. Ако говорим за спортно-технически стойности, няма как да се опрем на Лудогорец към момента. Трябва да направим подобрения през зимната пауза, което е и нашата идея. Ако някой е очаквал, че за 8 месеца ще направим това, което Лудогорец направи за осем години, значи нищо не разбира от футбол. Но конкуренцията на другите отбори не ме притеснява. Най-големият проблем на Левски е самият Левски. Ако успеем да решим стъпка по стъпка нещата така, че първият отбор да изглежда малко по-добре, ако запазим този курс, по който е тръгнала школата, и може би най-важното - левскарската общност да се обедини, няма да има кой да ни спре и нищо чудно да станем свидетели на някакъв период на хегемония на Левски в България. Но тези условия трябва да се изпълнят. Иначе няма как да стане", продължи Павел Колев.

"Светът трябва да се научи, че футболисти, израснали в школата на Левски, струват пари”, допълни изпълнителният директор на "сините" по повод евентуална продажба на Станислав Иванов.

Колев уточни, че Левски вече няма да продава евтино най-добрите си футболисти.

Novsport


Покажи новините за отбор

ЦСКА
Левски
Славия
Черно море
Локомотив
Ботев
Дунав
Берое
Ботев
Етър
Лудогорец
Витоша
Арда
Царско Село