Арда (Кърджали)Берое (Стара Загора)Ботев (Пловдив)Ботев (Враца)Етър (Велико Търново)Левски (София)Локомотив (Пловдив)Лудогорец (Разград)Монтана (Монтана)Славия (София)Царско Село (София)ЦСКА (София)ЦСКА 1948 (София)Черно море (Варна) Локомотив (София)Марек (Дупница)Черноморец (Бургас)Дунав (Русе)

Парк "110 години Ботев Пловдив" ще се реализира за юбилея на клуба

Парк

Topsport.bg

След кампанията "110 бебета за 110 години Ботев Пловдив", нова идея зарадва привържениците на най-стария футболен клуб в България. Тематичен парк с името "110 години Ботев Пловдив" може да се извиси за юбилея на "жълто-черните".

Проектът е иницииран от Клуб на привържениците на Ботев Пловдив и Сдружение ПФК Ботев. Идеята е получила пълна подкрепа за реализацията си и от изпълнителния директор на Ботев (Пловдив) Даниел Серехидо.

Първоначалната идея за засаждане на 110 броя дървета за юбилея е на покойния фен на "канарчетата" Тоско Бозаджийски. Проектът ще обедини в себе си културно-исторически моменти, модернистична визия, елементи с обучаващ характер.

Проектът е предвиден да се шири на площ 7000 кв. метра в базата на Клуба, а изграждането му ще струва между 300 000 и 500 000 лева.

Topsport.bg


Покажи новините за отбор

ЦСКА
Левски
Славия
Черно море
Локомотив
Ботев
Берое
Ботев
Етър
Монтана
Лудогорец
Арда
Царско Село
ЦСКА 1948