Арда (Кърджали)Берое (Стара Загора)Ботев (Пловдив)Ботев (Враца)Витоша (Бистрица)Дунав (Русе)Етър (Велико Търново)Левски (София)Локомотив (Пловдив)Лудогорец (Разград)Славия (София)Царско Село (София)ЦСКА (София)Черно море (Варна) Локомотив (София)Марек (Дупница)Черноморец (Бургас)Спартак (Варна)

Петко Петков: Не сме готови за първенството

Петко Петков: Не сме готови за първенството

Novsport

Треньорът на Етър Петко Петков сподели мнението си след контролата с Черно море (0:2).

"Ясно е, че не сме готови за първенството. То се вижда, това е много малък период - три седмици, и доста неща трябва да свършим, но в тази ситуация са всички отбори. Днес беше един много полезен мач за нас. Аз съм доволен най-вече като динамика и скоростта, с която се игра, доближи се до официалните срещи, което ще ни помогне за подготовката.

Футболистите се стараят, дават максимума, и най-важното в тези контролни срещи - правим много промени, има някои неща, които трябва да се напасват в отбора, но смятам, че постепенно ще подобряваме играта си. Във Варна сме, с автобус сме дошли, а не пеша, така че чак сътресения? Искам да кажа, че след като даден футболист е подал документи за разтрогване, е ясно, че има нещо забавено.

Първо, не е сигурно дали ще си разтрогне договора, защото нещата не са чисто изяснени, аз не съм юрист и не искам и да вземам страна по въпроса. Сега да ви излъжа, че всичко е наред финансово - ясно е, в криза сме, нека да дадем възможност на ръководството да се справят със ситуацията.

Специално за Етър е малко пресилено даден футболист да разтрогне договора и веднага да говорим за разпад, сътресения и т.н., все пак това е клубът, в който са играли Красимир Балъков, Цанко Цветанов, Илиян Киряков, Трифон Иванов, така че това е клуб с традиции и аз съм сигурен, че ще се играе във Велико Търново футбол и Етър ще има достойна позиция в шампионата. В момента ние оцеляваме, това е. В момента ситуацията е такава - ние искаме да останем в групата", каза Петков.

Novsport


Покажи новините за отбор

ЦСКА
Левски
Славия
Черно море
Локомотив
Ботев
Дунав
Берое
Ботев
Етър
Лудогорец
Витоша
Арда
Царско Село