Арда (Кърджали)Берое (Стара Загора)Ботев (Пловдив)Ботев (Враца)Витоша (Бистрица)Дунав (Русе)Етър (Велико Търново)Левски (София)Локомотив (Пловдив)Лудогорец (Разград)Славия (София)Царско Село (София)ЦСКА (София)Черно море (Варна) Локомотив (София)Марек (Дупница)Черноморец (Бургас)Спартак (Варна)

Петрович: Феновете трябва да разберат, че нямаме класа

Петрович: Феновете трябва да разберат, че нямаме класа

Novsport

Наставникът на Ботев Пловдив Желко Петрович коментира тежката загуба с 0:3 от Ботев Враца и състоянието на клуба в момента. „Имахме доста контузии, не играхме добре. Имахме добри положения, можехме да водим с 2:0, но не успяхме да реализираме. След това опропастихме всичко.”

„Чудя се дали трябва да говорим още върху тази среща, защото бяхме 11 срещу 10. Нямаме достатъчно класа, привържениците трябва да разберат това. Ситуацията е тежка. Трябват ни много нови футболисти през декември. Нямам опции, вижте, че играем с дефанзивен футболист на фланга. Имахме добри положения, но ми трябват още един-двама футболисти. Не знам защо трябва да се моля, такава ситуация няма никъде. Виждате, че голяма част от футболистите в състава ми са под 19 години. Трябва да доведем такива, които да вдигнат класата.”

„Мисля, че никой от Ботев не трябва да се бои от това, че ще попадне във Втора лига, а трябва да мисли за това дали ще може да попадне в първата шестица. Ние също сме разочаровани, не знам как да го обясня. Ако бяхме вкарали положенията си, двубоят щеше да е съвсем различен. Не можеш да правиш такава глупост, предаваш мача по този начин.”

„Предстои тежък двубой срещу Лудогорец. Може би това ще бъде добър шанс да изпробвам нови футболисти от юношите на клуба.” „Опитвам се да съм позитивен. Работим всеки ден, но понякога липсва класа, липсва едно отиграване. Всеки, който мисли доброто на клуба, трябва да мисли за бъдещето. Може и аз да съм проблемът, но всеки ден пробвам да дам най-доброто от себе си, но резултатите говорят.” „При 0:0 играехме добре, изнасяхме топката, имахме положения, но не се получи. В Ботев се заблуждават, че има проблем, но това е заради липсата на класата. Ако някой мисли, че аз съм проблемът, ще се вслушам в съветите, които има, но през декември трябва да се подготвим добре за подновяването на сезона.”„Не знам защо говорят за физически проблем, това е клише. Когато отборът губи, да кажем, че физически не сме добре. Това е психология. Направихме програма за това как да сме готови за следващите три недели. Играл съм 20 години футбол и знам, че това не е физически проблем. Футболистите са изгубили самочувствие и нямам опция да променя това. Затова чакам декември месец, ако успеем да вземем точки дотогава, ще е добре. И тогава да реша кой заслужава да носи фланелката на Ботев Пловдив.”

Novsport


Покажи новините за отбор

ЦСКА
Левски
Славия
Черно море
Локомотив
Ботев
Дунав
Берое
Ботев
Етър
Лудогорец
Витоша
Арда
Царско Село